Cultuureducatie online

Cultuurkwadraat verzamelt het online cultuureducatief aanbod van Zeeuwse culturele instellingen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle culturele activiteiten en excursies binnen het onderwijs en in de vrije tijd voorlopig uitgesteld. Ben je als leerkracht op zoek naar inspiratie? Of wil je thuis met je kinderen aan de slag? Cultuurkwadraat verzamelt op deze pagina al het online cultuureducatief aanbod van Zeeuwse culturele instellingen. Met dit aanbod (wordt regelmatig aangevuld) kan je de creativiteit van kinderen en jongeren bij zowel thuisonderwijs als in de vrije tijd stimuleren. 

De scholingsactiviteiten die Cultuurkwadraat voor leerkrachten en cultuurprofessionals organiseert gaan, indien mogelijk, in aangepaste vorm online verder. 

Heb je een tip of ook online materiaal beschikbaar? 
Mail ons jouw tip of online materiaal (link) via: info@cultuurkwadraat.nl 

Kunsteducatie Walcheren

Kunsteducatie Walcheren I online aanbod voor thuisonderwijs en vrije tijd 
Kunsteducatie Walcheren gaat online verder! Vanwege de coronamaatregelen zijn alle culturele activiteiten op school en in de vrije tijd voorlopig uitgesteld en daarom komen we gewoon naar jouw huiskamer! KEW biedt online cultuureducatie aan voor zowel thuisonderwijs als vrije tijd. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen aan een Facebook en Instagram livestream meedoen met een culturele workshop. 

Bekijk het aanbod 

Maritiem MuZEEum, Vlissingen

MuZEEum I Maak een virtuele rondleiding 
Het muZEEum neemt je mee op een virtuele rondleiding, nu het muZEEum is gesloten voor publiek vanwege het coronavirus. In vier blokken volg je de rondleiding van de kelders tot aan het torentje van het Lampsinshuis: Water, Werk, Glorie en Avontuur.
Bekijk ook de online expositie van Wim Hofman, je kan hier o.a. kleurplaten downloaden. 

Bekijk de rondleiding 

KCE Oosterschelderegio

KCE Oosterschelderegio I Online tips
KCE Oosterschelderegio geeft elke dag op Facebook tips en adviezen voor online cultuureducatie. 

Bekijk de online tips 

Zeeuws Museum

Zeeuws Museum I Online werkplaats en collectie
De werkplaats van het Zeeuws Museum is tot nader orde gesloten. Daarom plaats het museum een gedeelte van de activiteiten online. De activiteiten zelf zijn juist niet alleen voor kinderen, iedereen mag meedoen. Uiteraard mag je je resultaat delen via de sociale media kanalen (@zeeuwsmuseum).
De collectie van het Zeeuws Museum kan je ook online ontdekken via de volgende link: online collectie

Bekijk de online werkplaats

Kinderkunstweek

Kinderkunstweek I Kinderkunstopdrachten
Voor jong en oud om thuis samen aan te werken. De komende tijd wordt het aantal Kinderkunstopdrachten regelmatig aangevuld. Via social media wordt er toelichting of instructies gegeven.
Bekijk de Kinderkunstopdrachten

Cultuureducatie

Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen I Online Cultuurmenu & Thuisateliers
Via de website van Cultuureducatie Zeeuw-Vlaanderen kan je meedoen aan het online cultuurmenu en thuisateliers dat samen met gastdocenten wordt samengesteld. 
Bekijk het online cultuurmenu

Zeeuwse Muziekschool

Zeeuwse Muziekschool I Zeeland blijft binnen
De Zeeuwse Muziekschool slaat de handen ineen met songwriter Rene Geelhoed en 
start een muzikale actie die alle Zeeuwse muzikanten uitdaagt om het nummer 'Blijf Binnen' thuis op te nemen. Zichzelf te filmen en zo onderdeel te worden van één groot geheel. Ook aan leden van alle orkesten, koren, bands en artiesten wordt gevraagd om mee te doen en een uniek muzikaal gezelschap te vormen.

Geef je nu op 

Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum I Digitaal bezoek
De deuren van het Watersnoodmuseum zijn helaas gesloten, daarom kan je digitaal het museum bezoeken. 
Tip: volg de Facebookpagina om meldingen te krijgen van nieuwe berichten en updates van het digitale museum. Dagelijks wordt er nieuwe informatie aan ons digitale museum toegevoegd.

Bekijk het digitale Watersnoodmuseum

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers I Ontdek Zeeland thuis achter je laptop of tablet! 
Zeeuwse Ankers vertelt de verhalen over het verleden en heden van Zeeland. Verhalen over landschappen, monumenten, mensen en voorwerpen in een provincie op de grens van zee en land. Zeeuwse Ankers verbindt die verhalen met elkaar.
Woon je in Zeeland? En wil je meer weten over deze provincie? Je kunt Zeeland op veel manieren ontdekken en beleven. Zeeuwse Ankers biedt je daarvoor verschillende mogelijkheden. Buiten in het landschap of thuis achter je laptop of tablet. Op locatie en op de website.

Bekijk Zeeuwse Ankers 

Toonbeeld

Toonbeeld  I Online lessen 
Toonbeeld biedt online via social media creatieve en muzikale lessen aan. 

Bekijk het aanbod 

Industrieel museum

Industrieel Museum I Uit onze collectie 
Benieuwd naar wat er in Het Industrieel Museum te zien is? Omdat het natuurlijk even niet mogelijk is om dat zelf te komen bekijken, laat het via social media een heel klein stukje zien. Regelmatig wordt er een collectiestuk getoond met informatie.

Bekijk de collectie 

De ZB, Jeugdbibliotheek

De ZB I Digitale Jeugdbibliotheek
Nu de scholen en bibliotheken tijdelijk dicht zijn heb je met je bibliotheekaccount onbeperkt toegang tot de jeugdbibliotheek. Je vindt hier o.a. voorleesfilmpjes, de voorleeshoek, luisterboeken en junior Einstein. 

Bekijk de Digitale Jeugdbibliotheek

Muziekmeester Sjef Hermans, Archipel Scholen

Muziekmeester Sjef I Archipel Scholen 
Meester Sjef van Archipel Scholen heeft een YouTube kanaal aangemaakt waarop inmiddels al meer dan 25 filmpjes staan. Zo kunnen kinderen thuis meezingen en -spelen! 

Bekijk Muziekmeester Sjef 

Stadhuismuseum Zierikzee

Stadhuismuseum Zierikzee I digitale collectie 
Laat je verrassen door de digitale collectie van het Stadhuismuseum Zierikzee. Het museum heeft op hun website diverse verhalen staan over stukken de collectie. Zo kun je op bescheiden schaal toch de museale stukken bekijken en krijg je wat achtergrondinformatie.

Bekijk de digitale collectie 

Erfgoed Zeeland

Erfgoed Zeeland I Erfgoededucatie online 
Wil je thuis je kinderen iets meegeven over het Zeeuwse erfgoed? Of ben je leerkracht en zoek je inspiratie?
De website van Zeeuwse Ankers, een samenwerkingsverband waar ook Erfgoed Zeeland aan deelneemt, maakt het zoeken naar digitale educatieprojecten gemakkelijk. 

Bekijk het aanbod 

Museum Veere, Thuiswerkplaats, Antoine Mes, Cultuurkwadraat, Cultuureducatie

Museum Veere I Thuiswerkplaats
Helaas moest ook Museum Veere de deuren voor onbepaalde tijd sluiten en konden er geen werkplaatsmiddagen (workshops voor kinderen) en schoolbezoeken meer plaatsvinden. Daarom bedacht de werkgroep educatie de Thuiswerkplaats! 

Inmiddels zijn er vier thuiswerkplaatsen met thema's; portretten, abstracte kunst, fotografie en schilderkunst. 

Bekijk de thuiswerkplaatsen

historisch museum de bevelanden, cultuureducatie, cultuurkwadraat

Historisch Museum De Bevelanden I Educatieve spelletjes
Historisch Museum De Bevelanden in Goes heeft digitale educatieve spelletjes beschikbaar via de website van het museum. Deze digitale spelletjes hebben betrekking op de museumcollectie en enkele van de educatieve programma’s. Ze zijn geschikt voor jong en oud.

Bekijk het aanbod