Museumhaven Zeeland

De stichting Museumhaven Zeeland maakt zich sterk voor de aankoop, herstel en behoud van oude zeil- en motorschepen. Zij doet dat al sinds 1990. De Museumhaven Zeeland is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie - aan de Oude Haven van Zierikzee - ligt de collectie historische schepen. Op een steenworp afstand ligt de Stads- & Commerciewerf, de museumwerf, waar de restauratiewerkzaamheden te bewonderen zijn. Beide locaties zijn voor het publiek toegankelijk.

De Museumhaven Zeeland is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie - aan de Oude Haven van Zierikzee - ligt de collectie historische schepen. Op een steenworp afstand ligt de Stads- & Commerciewerf, de museumwerf, waar de restauratiewerkzaamheden te bewonderen zijn. Beide locaties zijn voor het publiek toegankelijk.
 

Educatief programma

Rondleiding door het museum/ de werf, kennismaken met restauratie van oude schepen. Zelf werken met oud gereedschap: zagen met een trekzaag, houten pennen maken, breeuwen, gaten boren met een handboor, spijkers slaan. Vertellen van verhalen over zeevaarders en zeerovers en de slavenkas. Puzzeltocht door het museum maken. Het maken van zaagselfiguren. Bekijken van oude schepen in de haven(indien mogelijk)
museumhaven_zeeland_cultuurkwadraat_cultuurbus_cultuureducatie_

Specificaties

Doelgroep
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO 1
VMBO 2
HAVO / VWO 1
Instelling
Museum
Competentie
Onderzoekend vermogen
Reflectief vermogen

Contactinfo

C. Beulink
0652166621
info@museumhavenzeeland.nl
Vissersdijk 2
4301 ND
Zierikzee

51.6472348, 3.9274311

Reservering Cultuurbus

Reserveren van de Cultuurbus is vanaf 1 januari 2023 om 12.00 uur weer mogelijk.