Op pad: vraag De Cultuurbus aan

Ga je met je leerlingen op bezoek bij een culturele instelling? Gedurende drie periodes per schooljaar kan je bij ons een aanvraag doen voor De Cultuurbus. Wij nemen de aanvraag in behandeling en informeren je uiterlijk tien dagen na het verstrijken van de aanvraagperiode of we een bus voor jullie hebben gereserveerd.

Let op!

  • Als je via Cultuurkwadraat een bus aanvraagt, regelt Cultuurkwadraat alleen het busvervoer. Het bezoek aan de culturele instelling dient zelf geboekt te worden. Het is pas mogelijk een bus aan te vragen als het cultuurbezoek is ingepland.
  • De Cultuurbus vertrekt op zijn vroegst om 9.00 uur vanaf de school. Houd hier rekening mee bij het maken van afspraken met de culturele instelling.
  • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
  • Aanvragen die aan de algemene voorwaarden en uitgangspunten voldoen worden gehonoreerd totdat het regioplafond is bereikt. Is er minder vraag in een regio, dan wordt het overgebleven budget ingezet voor aanvragen uit andere regio’s.

Drukte bij de Cultuurbus

Nu de coronamaatregelen opgeheven zijn, gaan scholen de weken voor de zomervakantie nog graag op pad. Dit maakt dat het erg druk is bij de busmaatschappij. Het is daarom mogelijk dat jouw aangevraagde busrit niet of op een ander moment kan plaatsvinden. Het is niet meer mogelijk om voor juni en begin juli busritten aan te vragen. Voor september (Film by the Sea) is het beperkt mogelijk om busritten aan te vragen. 

 

Ons advies

-        Houd er rekening mee dat als je voor dit schooljaar (2021-2022) en volgend schooljaar (2022-2023) een Cultuurbus aanvraagt, er kans is dat de aanvraag niet gehonoreerd kan worden.

 

-        Vraag bij voorkeur een busrit voor een culturele excursie buitenom het hoogseizoen aan. In het hoogseizoen (periode mei t/m september) hebben busmaatschappijen minder bussen beschikbaar.

 

Vanaf 1 september 12.00 uur t/m 30 september is het mogelijk om busritten aan te vragen. Cultuurkwadraat streeft ernaar alle aanvragen voor de zomervakantie in behandeling te nemen. 

Reservering Cultuurbus

Reserveren van de Cultuurbus is vanaf 1 september 2022 om 12.00 uur weer mogelijk.

Veelgestelde vragen

We hebben de belangrijkste veelgestelde vragen over de regeling Busvervoer Cultuurbezoek voor je verzameld.

Contact

Ben je geïnteresseerd in Cultuurkwadraat of wil je meer weten? We vertellen je graag meer over de ondersteuning van kunst & cultuur Zeeland!

Meld je aan als bestemming

Om toegevoegd te worden aan de lijst van bestemmingen voor cultuurbezoek vragen we culturele instellingen een aanmeldformulier in te vullen.