Budgetten voor cultuureducatie

Cultuurkwadraat investeert in scholen die verdieping willen geven aan hun cultuuronderwijs. We hebben twee regelingen voor scholen en culturele instellingen: het Stimuleringsbudget Verdieping cultuuronderwijs en het Stimuleringsbudget De Cultuur Loper (DCL).

Het Stimuleringsbudget Verdieping cultuuronderwijs is bestemd voor scholen die op een eigen manier actief verdieping willen geven aan hun cultuuronderwijs. Het Stimuleringsbudget DCL is er voor scholen die hun cultuureducatie willen vormgeven via De Cultuur Loper, een programma bestaande uit scholing, coaching en een digitaal platform.
 

Zeeuws atelier voor de verwondering, cultuureducatie met kwaliteit

De meerwaarde van Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

De huidige periode van Cultuureducatie met Kwaliteit eindigt in 2020. Daarom brengen we je alvast op de hoogte van de nieuwe periode die op 1 februari 2021 in Zeeland van start gaat. 

 Maak kennis met het programma Bouwen aan het Zeeuwse atelier voor de verwondering, waarmee iedereen die zich inzet voor leerlingen zich (verder) kan ontwikkelen tot een professional in cultuureducatie. 

Op volgende pagina schetsen we de mogelijkheden van het vierjarige programma, dat in co-creatie met het onderwijs en het culturele veld tot stand is gekomen.

Lees verder 

65% van het Zeeuwse primair onderwijs is vertrouwd met Cultuureducatie met Kwaliteit

121 Zeeuwse scholen werken aan Cultuureducatie met Kwaliteit.

39 Zeeuwse scholen volgen een stimuleringsprogramma: De Cultuur Loper en/of Verdieping Cultuuronderwijs.

92 Zeeuwse scholen werken aan inhoudelijke deskundigheidsbevordering. 

de cultuur loper

De Cultuur Loper

De Cultuur Loper is een programma – bestaande uit scholing, coaching en een digitaal platform – waarmee scholen de kwaliteit van de eigen cultuureducatie kunnen verbeteren. Zeeuwse basisscholen die  willen starten met De Cultuur Loper komen eenmalig in aanmerking voor het Stimuleringsbudget DCL. Per school is een bijdrage van €3000 beschikbaar. 

Meer informatie over De Cultuur Loper 

cultuurkwadraat verdieping

Stimuleringsbudget Verdieping cultuuronderwijs

Scholen die verdieping willen geven aan hun cultuuronderwijs komen in aanmerking voor het Stimuleringsbudget Verdieping cultuuronderwijs. Met deze stimulans – bestaande uit geld en advies – spelen wij in op de individuele behoefte van scholen. De regeling biedt hen ruimte om vanuit verschillende invalshoeken een vraag te formuleren en/of een gerichte ontwikkeling op gang te brengen.

Meer informatie over Stimuleringsbudget Verdieping cultuuronderwijs

Proeftuin Muziekeducatie

Is jouw school klaar voor een verdere verdieping van jullie cultuuronderwijs?

Maak dan nu een afspraak met een van de adviseurs van Cultuurkwadraat. 

Maak een kennismakingsafspraak met een van onze adviseurs

De Cultuurbus

Bij Cultuurkwadraat kan je een aanvraag doen voor bussen die jouw leerlingen naar een bijzondere cultuurervaring brengen. De Cultuurbus rijdt gratis door heel Zeeland en brengt je met flinke korting ook buiten de provinciegrenzen.

Wat kan Cultuurkwadraat voor jou betekenen?

Wij richten ons op ontwikkeling en vernieuwing van het cultuuronderwijs, het bevorderen van de vakinhoudelijke deskundigheid van leerkrachten en het verbeteren van de relatie tussen scholen en culturele instellingen.

Contact

Ben je geïnteresseerd in Cultuurkwadraat of wil je meer weten? We vertellen je graag meer voer cultuureducatie in Zeeland!