Cursus Wijzer met Erfgoededucatie

Hoe herken je erfgoededucatie van goede kwaliteit? En hoe geef je erfgoededucatie een vaste plaats binnen jouw school of erfgoedinstelling?

In samenwerking met Erfgoed Zeeland organiseert Cultuurkwadraat  de cursus ‘Wijzer met Erfgoededucatie’. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ieder 3 uur en online modules voor zelfstudie. In deze cursus ontmoeten leerkrachten en erfgoedmedewerkers elkaar. Erfgoededucatie staat sterker door een nauwe samenwerking tussen erfgoedinstellingen en het onderwijs. De deelnemers werken in twee bijeenkomsten aan goede erfgoededucatie, met behulp van inspiratie, uitwisseling en reflectie. Daarnaast bevat de cursus een online zelfstudiegedeelte met (praktijk)opdrachten.

Resultaat

Na het volgen van de training herken je erfgoededucatie van goede kwaliteit en heb je een begin gemaakt met het geven van een vaste plaats aan erfgoededucatie binnen jouw school of erfgoedinstelling. Je maakt kennis met de leerdoelen van erfgoededucatie en je kunt de culturele competenties inzetten met/voor erfgoed. De verschillende onderdelen uit de cursus kun je direct toepassen op je eigen praktijk.

 

De cursus was verfrissend, creatief en inspirerend!

- Deelnemer WmE training op Schouwen-Duiveland

 

Afbeelding
Logo Erfgoed Zeeland
Wijzer met Erfgoededucatie, Cultuurkwadraat

Specificaties

Doelgroep
Cultuurprofessionals
Icc'ers
Schoolteam/Leerkrachten
Trainer
Jolijn Rietbergen
Thema
Erfgoededucatie
Categorie
Cursus
Data
op aanvraag
Prijs
Training wordt aangeboden vanuit CmK

Aanmeldformulier