Zeeuwse Inspiratiedag Cultuuronderwijs 2021 - ONLINE

Goed cultuuronderwijs maak je samen. Daarom organiseert Cultuurkwadraat binnenkort weer een Zeeuwse Inspiratiedag Cultuuronderwijs.

Deze online bijeenkomst is voor iedereen die zich met cultuureducatie bezighoudt in Zeeland: vanuit het onderwijs en kinderopvang, de culturele sector en de overheid. Met deze bijeenkomst wordt de periode Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020 afgesloten en gaat de periode Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 van start. Noteer alvast donderdag 25 februari, vanaf 15.00 uur in je agenda. De officiële uitnodiging met het programma volgt eind januari.

inspiratiedag cultuuronderwijs, zeeland, cultuureducatie

Specificaties

Datum
Tijd
15.00 tot 18.00 uur
Locatie
Online
cultuureducatie, cultuurkwadraat, zeeland, cultuureducatie met kwaiteit

Programma

Afbeelding
Jeroen Lutters, Cultuurkwadraat, Zeeland, Cultuureducatie

Dr. Jeroen Lutters, lector bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten  en grondlegger en bedenker van de methode Art-Based Learning verzorgt de inleiding. Zijn onlangs verschenen boek Art-Based Learning - handboek voor creatief opleiden is een uniek en vernieuwend handboek dat (toekomstige) docenten leert om samen met hun leerlingen te onderzoeken hoe kunst kan bijdragen aan het ontwikkelen van een creatieve en onderzoekende geest. Na de keynote kunnen deelnemers kiezen uit een aantal presentaties en workshops. Tal van sprekers delen inzichten en kennis.

 

Uitreiking publicatie aan gedeputeerde

Tijdens de Inspiratiedag wordt een publicatie over Cultuureducatie met Kwaliteit aangeboden aan de Zeeuwse gedeputeerde van cultuur, Anita Pijpelink. Ook bestaat er de mogelijkheid een Pecha Kucha te houden over nieuwe activiteiten op het gebied van cultuureducatie in Zeeland (aanmelden: info@cultuurkwadraat.nl). De bijeenkomst wordt in stijl afgesloten met een quiz, waarmee diverse cultuureducatie gerelateerde prijzen te winnen zijn.

De meerwaarde van Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Maak kennis met het programma Bouwen aan het Zeeuwse atelier voor de verwondering, waarmee iedereen die zich inzet voor leerlingen zich (verder) kan ontwikkelen tot een professional in cultuureducatie. 
 

Terugblik Inspiratiedag 2020

Ben je benieuwd wat je ongeveer kan verwachten? Via de volgende pagina lees je hoe de eerste Zeeuwse Inspiratiedag Cultuuronderwijs is geweest. 

Inspiratiedag 2020