Acht scholen starten met De Cultuur Loper

31 okt 2018 — Acht basisscholen op Tholen starten met De Cultuur Loper. De scholen van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen (OcTHO) willen gerichter gaan werken aan creativiteit en hebben besloten dit te gaan doen met De Cultuur Loper.

cultuurloper in ontwikkeling

Tijdens de OcTHO-startdag informeerden Janneke Nonnekes en Renske Brandhoff van Cultuurkwadraat de leraren en schoolleiders over de acht stappen van het programma. De komende maanden formuleren de scholen vanuit hun eigen visie de ambities voor cultuureducatie en vanaf 2019 gaan de acht teams aan de slag. 

“Cultuureducatie is een goed middel om het creatieve brein aan te spreken. En wie creatief denkt, kan slimmer werken, oplossingen bedenken en komen tot innovatie of nieuwe ideeën.” Deze visie vormt de basis voor kunst- en cultuureducatie binnen de OcTHO-scholengroep, die het openbaar basisonderwijs in de gemeente Tholen verzorgt. Om gerichter te werken aan zo’n ‘creatief brein’ besloot de scholen groep om met alle locaties het traject van De Cultuur Loper te gaan volgen. Om de teams te informeren en een vooruitblik te geven op creativiteitsonderwijs, waren Janneke Nonnekes en Renske Brandhoff van Cultuurkwadraat te gast bij de OcTHO-startdag. Hier schetsten de leerkrachten portretten van elkaar en dachten ze in dichtvorm na over de vraag ‘wat wil ik mijn leerlingen aan creatieve bagage meegeven voor de toekomst?’ Na de opstartfase dit najaar met directies om ‘hier willen wij naartoe’ verder uit te werken, gaan de acht teams vanaf 2019 aan de slag met ‘zo gaan wij het doen’. 

De Cultuur Loper

Naar nieuwsoverzicht