OcTHO-scholen werken samen binnen De Cultuur Loper

17 apr 2019 — In Zeeland werken we met De Cultuur Loper op maat en passend bij de situatie van de school. Met de drie OcTHO-scholen die afzonderlijk het traject doorlopen, gaan we nu  gezamenlijk aan de slag met het reflecterend vermogen.

foto-teambijeenkomst-cultuurkwadraat-octho.jpg

'Kunnen onze scholen ook samenwerken binnen De Cultuur Loper?' Dat was de vraag van drie basisscholen van scholengroep OcTHO die inmiddels bij stap 4 van De Cultuur Loper zijn aangekomen. Het zijn scholen die - mede door hun kleine formaat - vaker de handen ineen slaan. De insteek van Cultuurkwadraat is om op maat te werken en ging dan ook graag met deze uitdaging aan de slag.

Cultuurkwadraat heeft een teambijeenkomst georganiseerd voor de scholen, toegespitst op hun vraag. Het werd een productieve bijeenkomst met betrokken leerkrachten en directeuren. We hebben de ambities besproken, gekeken naar wat de scholen al doen en waar de kansen liggen. Vervolgens hebben we verkend hoe de scholen kunnen samenwerken zonder hun eigenheid te verliezen.

Per school zijn we tot concrete vervolgstappen gekomen en hebben we raakvlakken voor de drie scholen gevonden. Zo willen ze onder meer gezamenlijk aan de slag met het reflecterend vermogen en dan wel vanuit de verschillende kunstdisciplines die op de individuele scholen aandacht vraagt.

We zijn enthousiast om samen weer een volgende stap te zetten!

Naar nieuwsoverzicht