Scholen gezocht voor pilot erfgoededucatie

3 sep 2019 — Samen met Erfgoed Zeeland en vijf Zeeuwse themamusea start Cultuurkwadraat een drie jaar durend project met als doel erfgoed in de omgeving van de school tot leven te brengen. We zoeken scholen die mee willen denken in het doorontwikkelen van de leerlijn Reizen in de tijd.

Reizen in de Tijd: leerlijn erfgoededucatie

Binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit slaan Cultuurkwadraat en Erfgoed Zeeland de handen ineen om samen in te spelen op leervragen die betrekking hebben op erfgoededucatie. Momenteel zetten we stappen om de samenwerking te verbreden via de regeling Mediakunst- en Erfgoededucatie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Deze regeling heeft onder meer als doel erfgoed in de omgeving van de school tot leven te laten komen.

Samen met het Watersnoodmuseum, Bevrijdingsmuseum Zeeland, Zeeuws Museum , muZEEum en het Industrieel Museum Zeeland zien wij kans om met de doorgaande leerlijn Reizen in de tijd een rijke leeromgeving te creëren op het gebied van erfgoededucatie.

Wie ben ik - Wie wat bewaart

De leerlijn biedt een digitaal platform voor leerkrachten en leerlingen met lessen voor in de klas, bijpassende games en tips voor uitbreiding van de lessen. Deze leerlijn voor het primair onderwijs is ontwikkeld door Erfgoed Gelderland en heeft twee rode draden: ‘Wie ben ik’ en ‘Wie wat bewaart’. Ook worden kwalitatieve educatieve programma’s van lokale erfgoedinstellingen opgenomen in de leerlijn. De vijf themamusea zijn de eerste erfgoedinstellingen die hun schouders onder de museumbezoeklessen gaan zetten. Tijdens de projectperiode van drie jaar sluiten stap voor stap andere Zeeuwse musea aan.

Ontwikkel mee!

Uiteraard mogen de scholen niet ontbreken bij het meedenken over hoe de doorgaande leerlijn vorm en inhoud kan krijgen. Wil je meer lijn aanbrengen in erfgoededucatie bij jou op school? En wil je de  verbinding met lokale erfgoedinstellingen verstevigen? Dan nodigt Cultuurkwadraat je graag uit om als pilotschool mee te doen! Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jessy Geluk via info@cultuurkwadraat.nl.

Naar nieuwsoverzicht