Eerste editie Cursus Wijzer met Erfgoed succesvol afgesloten

12 dec 2019 — Hoe herken je erfgoededucatie van goede kwaliteit? En hoe kan je dit direct toepassen in je eigen school of museum? Het zijn slechts twee van de vele vraagstukken die we met elkaar hebben besproken tijdens Wijzer met Erfgoededucatie. Deze tweedaagse cursus voor scholen en cultuurprofessionals was afgelopen november op Schouwen-Duiveland. Cultuurkwadraat organiseerde deze cursus in samenwerking met Erfgoed Zeeland dit jaar voor het eerst, en de reacties waren zeer positief.

Wijzer met Erfgoed op Schouwen-Duiveland

Trainer Jolijn Rietbergen activeerde en stimuleerde de deelnemers om de eigen praktijk onder de loep te nemen met behulp van direct toepasbare handvatten. De deelnemers vonden het op een verfrissende, creatieve en inspirerende manier gaan. “Ik vond het fijn om weer even op scherp gesteld te worden! Ik kwam heel enthousiast thuis”, merkte een cursist op.

 

Tijdens de eerste bijeenkomst werden onder meer de vijf gouden regels voor erfgoededucatie geïntroduceerd. De deelnemers presenteerden tijdens de tweede bijeenkomst zelf ontworpen educatieve producten. De presentaties zorgden voor een interessant kijkje in de keuken bij andere instellingen.

 

“Wat ik heb meegenomen uit de cursus is dat ik een onderwijsgroep anders moet benaderen en begeleiden dan bijvoorbeeld een gezin” is een van de conclusies die aan het eind van de cursus werden uitgesproken. Het uitwisselen van informatie, reflecteren op eigen aanbod en de inspiratie van de trainer zorgden ervoor dat de cursus met positieve resultaten werd afgesloten.

 

Cultuurkwadraat en Erfgoed Zeeland kijken uit naar de tweede editie van Wijzer met Erfgoededucatie die op 5 februari van start gaat. Dit keer op Walcheren. Interesse om deel te nemen? Lees dan snel hier door.

 

Naar nieuwsoverzicht