De Cultuurbus rijdt weer vanaf 1 september

4 jun 2020 — Scholen mogen volgens de richtlijnen van het RIVM vanaf 1 september weer met hun leerlingen op cultuurbezoek. De culturele instellingen in Zeeland openen hun deuren en ook De Cultuurbus is opnieuw en route. Dat betekent dat leerlingen van alle Zeeuwse basisscholen en de onderbouw van het voorgezet onderwijs wederom gratis met de bus naar bijvoorbeeld een museum of theater kunnen.

De Cultuurbus, Cultuureducatie met Kwaliteit, Cultuurkwadraat, Provincie Zeeland

Uitgestelde busritten
De eerste vijf weken vanaf 1 september zijn bestemd voor scholen die hun cultuurbezoek moesten annuleren vanwege de corona-maatregelen die 13 maart van kracht werden. Wil je direct na de start van het nieuwe schooljaar alsnog gebruik maken van jullie reservering, laat het ons dan weten. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen later in het jaar gebruik te maken van de oude reservering. Dat kan per mail via cultuurbus@cultuurkwadraat.nl en telefonisch via 0118-414928 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag).

Nieuwe aanvragen vanaf 1 juni
Om zo veel mogelijk scholen gebruik te laten maken van De Cultuurbus, verruimen we de derde aanvraagperiode van dit schooljaar. Volgens plan kunnen busritten vanaf 1 juni worden aangevraagd. Dat kon tot en met 30 juni maar dat hebben we verlengd tot 30 september. De scholen die hebben aangevraagd, ontvangen uiterlijk zeven dagen na het verstrijken van de aanvraagperiode bericht of hun aanvraag is gehonoreerd.
In schooljaar 2020-2021 plannen we nog twee aanvraagperiodes in: een in januari en in juni 2021.

De Cultuurbus reserveren

Culturele kaart
Op de culturele kaart diverse Zeeuwse culturele instellingen die educatieve programma’s aanbieden. Hier rijdt De Cultuurbus in elk geval naar toe. Wil je naar een andere locatie? Geef dat aan op het aanvraagformulier en wij checken of jullie bestemming ook op de culturele kaart kan worden genomen.

Cultuurkwadraat volgt de richtlijnen van het RIVM. Bij een gewijzigde nationale aanpak kunnen ook de regels voor De Cultuurbus wijzigen.
 

Naar nieuwsoverzicht