Minister maakt kennis met Cultuureducatie in Zeeland

8 sep 2020 — De minister was onder de indruk van het scala aan activiteiten dat ze te zien kreeg op basisschool 't Klinket.

engelshoven t klinket cmk cultuurkwadraat ocw

Tijdens haar werkbezoek aan Zeeland, op maandag 7 september, bezocht minister Ingrid van Engelshoven (OCW) basisschool ’t Klinket in Koudekerke. Primas-directeur Agnes de Jong presenteerde daar aan de minister, gedeputeerde Anita Pijpelink (cultuur) en wethouder Pieter Wisse (cultuur) een collage aan cultuureducatieve activiteiten, die bij Primas hoog genoteerd staan in de schoolagenda: enkele muzieklessen, een dansles, een schilderles en een presentatie van het nieuwe project van Kunsteducatie Walcheren, ‘Etty Hillesum - Worden wie je bent’.

De minister was onder de indruk van de diversiteit aan activiteiten en nam tijdens een van de lessen zelf ook de schilderskwast ter hand. Kunstvakdocent Bo de Jong overhandigde de minister het lesboek beeldende vorming, ‘Het Nachtpaard’, gemaakt in opdracht van de Primas Scholengroep.

Het bezoek werd afgesloten met een inspirerend pleidooi van Agnes de Jong over de waarde van cultuureducatie: “Lessen in kunst verrijken ons leven, geven ons inzicht in onszelf en geven de wereld om ons heen betekenis.” Alle Primas-scholen namen de afgelopen jaren deel aan De Cultuur Loper en het Stimuleringsbudget Verdieping Cultuuronderwijs in het kader van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. 

>> Meer over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

>> Verslag van de PZC

Naar nieuwsoverzicht