Terugblik op CmK3-sessies met cultuursector

6 okt 2020 — Cultuurprofessionals zijn enthousiast om de komende jaren samen met het onderwijs te werken aan een duurzame verbetering van cultuuronderwijs. Het gevoel van gedeeld belang bleek bij alle drie de ontwikkelsessies over Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 die we voor de Zeeuwse cultuursector organiseerden. Op 8, 9 en 10 september 2020 spraken wij op drie plaatsen in Zeeland zo’n veertig geïnteresseerden.

CmK-ontwikkelsessies cultuurprofessionals

Een werkbaar plan voor CmK 2021-2024 in heel Zeeland: daarvoor voerde het ontwikkelteam van Cultuurkwadraat de afgelopen tijd gesprekken met allerlei betrokkenen. Op 8, 9 en 10 september 2020 was het de beurt aan de Zeeuwse cultuursector. Tijdens ontwikkelsessies in achtereenvolgens Middelburg, Terneuzen en Zierikzee reageerden zo’n veertig geïnteresseerden op de landelijke regeling, de ambities die het Zeeuwse onderwijs aangegeven heeft en de mogelijkheden om daar vanuit hun expertise de komende jaren een bijdrage aan te leveren.

Gedeeld belang

Professionals uit de cultuursector zijn enthousiast om de komende jaren samen met het onderwijs te werken aan een duurzame verbetering van cultuureducatie. Een gevoel van gedeeld belang was iets dat in alle drie de bijeenkomsten de boventoon voerde. Verschillende culturele instellingen en zelfstandig kunstvakdocenten noemden diverse aanknopingspunten voor samenwerking: bijvoorbeeld bij het voeden van inspiratie voor scholen, voor langere tijd zichzelf aan een school te verbinden en als instellingen meer complementair aan elkaar te werken, af te stemmen en kennis te delen.

Samen aanscherpen

Met deze en meer informatie ging het ontwikkelteam van Cultuurkwadraat weer verder aan de slag bij het samenstellen van de bouwstenen voor de komende vier jaar. Intussen staan de plannen in de grondverf.

Wil je reflecteren op de voorlopige plannen voor CmK 2021-2024? We scherpen ze graag samen met jullie aan tijdens een online bijeenkomst op 13 oktober.

Meld je hier aan! 

Naar nieuwsoverzicht