Fonds voor Cultuurparticipatie verleent subsidie aan zzp'ers

2 mrt 2021 — Werk je als zzp’er in de cultuurparticipatie of cultuureducatie? Beoefen je een ambacht of werk je met erfgoedvrijwilligers? Dan kan de impulsregeling culturele zzp’ers en erfgoedvrijwilligers van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) goed van pas komen.

logo FCP

Door de gevolgen van corona verandert er veel in de cultuursector. In veel beroepen ziet men momenteel een flinke daling aan werkzaamheden, of is er zelfs een volledig gebrek aan werk. Tegelijkertijd komen zelfstandigen in de kunst- en cultuursector niet in aanmerking voor noodsteun van de overheid, omdat zij niet aan de criteria voldoen. Deze regeling komt daar deels in tegemoet.

 

Klaar voor de toekomst

Je kunt subsidie aanvragen om te investeren in je eigen ontwikkeling, zodat je volledig uitgerust bent voor de uitdagingen van deze tijd en je werk als cultuurprofessional kunt voortzetten. Denk daarbij aan trainingen, nieuwe doelgroepen identificeren en digitalisering. Ook is er subsidie die je helpt nieuw (online) aanbod te ontwikkelen. Zo kun je een aanvraag doen voor materiaal, het aanpassen van je website of coaching over online didactiek.

 

Hoe?

Ben je zzp’er? Vul dan het aanvraagformulier in op de website van het Fonds. Organisaties kunnen subsidie aanvragen door een projectplan in te dienen. De aanvragen worden mede beoordeeld door zzp'ers. Het FCP heeft hier een commissie voor samengesteld. Klik hier voor alle praktische informatie.

 

Handig om te weten

Voor zzp’ers ligt het subsidiebedrag tussen de €2.500 en €5.000. De aangevraagde subsidie mag 100% van de kosten dekken. Het Fonds vraagt dus geen eigen bijdrage, maar let wel: de subsidie is niet bedoeld als inkomenssteun of -vervanging.

 

Data

Zzp’ers en culturele instellingen kunnen hun aanvragen indienen t/m 31 mei 2021. Voor penvoerders en erfgoedhuizen sluit de aanvraagtermijn op 30 april 2021. Het FCP organiseert een online informatiesessie op 9 maart 2021. Meld je aan via de website.

 

Advies

Wil je inhoudelijk advies over het plan waarmee je subsidie wilt aanvragen? Neem dan contact op met een Tessa Sonnemans (e-mail: t.sonnemans@cultuurkwadraat.nl / tel: 06 10 54 42 99).

Naar nieuwsoverzicht