8,5 miljard euro voor het onderwijs

23 apr 2021 — In februari maakte het ministerie van OC&W bekend dat er 8,5 miljard euro in het onderwijs – van basisscholen tot het hbo - wordt gestoken om de achterstanden in te lopen: het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Door corona hebben scholen het moeilijk gehad en dat is natuurlijk nog niet voorbij. Mooi dus, dat er geld vrij is gemaakt om het onderwijs te helpen.

Tijdspad Nationaal Programma Onderwijs

Een rekensommetje (30.000 Zeeuwse basisschoolleerlingen x 700 euro per leerling per jaar) wijst uit dat het Zeeuwse primair onderwijs op een bedrag van 21 miljoen euro per jaar kan rekenen. Scholen brengen op dit moment in kaart waar zij het geld in willen steken.

 

Een werkgroep van de Coöperatie Primair Onderwijs Zeeland (CPOZ) wil vervolgens een waaier samenstellen van alle programma’s en mogelijkheden waar de scholen gebruik van kunnen maken. Cultuurkwadraat is gevraagd namens de Zeeuwse centra voor cultuureducatie zitting te nemen in die werkgroep.

 

Het NPO richt zich op achterstanden in het onderwijs, onder andere op het gebied van kwalificatie, socialisatie en persoonsontwikkeling. In de schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 wil men die achterstanden gaan wegwerken. De gelden gaan grotendeels naar de scholen, maar ook naar gemeenten, om scholen te ondersteunen, met name op het gebied van jeugdzorg.

 

Naar nieuwsoverzicht