Nieuw in CmK3: Evi

6 apr 2021 — Alle basisscholen die starten met CmK3 gaan aan het begin van het traject aan de slag met Evi. Maar wie of wat ís Evi?

Evi, cultuureducatie met Kwaliteit, Cultuurkwadraat

Digitale tool

Evi is een gratis digitale tool waarmee een basisschool inzicht krijgt in waar die staat met kunst- en cultuuronderwijs, wat die verlangt voor de toekomst en hoe die dat kan aanpakken.

Hoe werkt het?

Evi is een vragenlijst over elk aspect van cultuureducatie op school. De vragen worden door de directeur en een teamlid, zoals de icc’er of een leerkracht, ingevuld. Hoe vaak worden vakleerkrachten ingezet? Staat er een visie op cultuureducatie op papier? Die vragen kwamen uiteraard al aan bod in intake- en ambitiegesprekken, maar nu kunnen de scholen meteen structuur aanbrengen in die informatie. Evi komt (twee)jaarlijks terug, zodat de school kan evalueren welke ontwikkelingen zijn gerealiseerd. Dat scheelt tijd, schept helderheid en leidt tot praktische vervolgstappen.

Dossier

Een adviseur van Cultuurkwadraat staat de school bij in het proces. Na het invullen krijgt het team dat met Evi werkt meteen een dossier met een overzicht van de actuele plaats van cultuureducatie op alle vlakken, en krijgt die aanbevelingen op maat, tips en feedback. Uiteindelijk leidt dit allemaal tot nóg beter cultuuronderwijs op alle Zeeuwse basisscholen!

Wil je meer weten over Evi? Neem dan contact op met de adviseur in jouw regio of download: Flyer Evi

Naar nieuwsoverzicht