Martijn Fincke: filmleraar van het jaar in regio Zuid

5 jul 2022 — Martijn Fincke uit Middelburg is door de Filmhub uitgeroepen tot filmleraar van het jaar 2022 regio Zuid! Filmhub Zuid-consulent Melissa Vos reikte de prijs en titel uit aan Martijn.

Fincke Filmleraar
De jury vertelt over de keuze: "Martijn is unaniem gekozen als winnaar omdat hij zijn passie voor film weet over te brengen aan kinderen van alle leeftijden. Hij doet dat op een laagdrempelige manier (...) en weet zowel filmaspecten als mediawijsheid in zijn lessen te verweven. Zijn leerlingen mogen vooral veel zelf doen waardoor hij kinderen op een actieve manier de verschillende filmaspecten en filmtechnieken leert kennen. Daarnaast is het bewonderingswaardig hoe hij film bewust op verschillende plekken in het curriculum neerzet. Voor bijna alle vakken weet hij wel een filmopdracht te bedenken die aansluit bij de filmeducatieve leerdoelen als bij de vakinhoudelijke leerdoelen." Mooie woorden, en echt verdiend! 
 
Filmhub Zuid geeft je advies over films in de klas, uitstapjes naar het filmtheater, of het boeken van een toffe filmeducatieve workshop of activiteit. Zeeland wordt via Cultuurkwadraat en Film by the Sea vertegenwoordigd in Filmhub Zuid met met een consulent: Melissa Vos. 
 
De aan de Filmhub Zuid verbonden regionale consulenten verbinden vraag en aanbod op het gebied van filmeducatie in hun regio. Ze geven advies op maat en begeleiding op het gebied van filmeducatie en zorgen ervoor dat filmeducatie een vaste plek in het onderwijs (po & vo) krijgt. Ook werken zij aan deskundigheidsbevordering voor (aankomende) docenten.
 
Wil je meer weten over wat de Zeeuwse tak van Filmhub Zuid voor je kan betekenen? Hier lees je er meer over. Je kunt ook mailen naar filmeducatie@cultuurkwadraat.nl of bellen met Melissa Vos (0118-420303 / 06-20901329).
 

Naar nieuwsoverzicht