CmK3 op Walcheren: Het Street ARTelier

14 dec 2022 — Street art is overal, het leidt tot verwonderde blikken, maakt nieuwsgierig en laat ons op een andere manier naar de wereld kijken. De afgelopen jaren hebben vo-school Nehalennia Breeweg en KEW verschillende cultuureducatieve street art-activiteiten voor leerlingen van de onderbouw georganiseerd.

street art

Deze eigentijdse vorm van cultuureducatie spreekt jongeren aan en brengt hen in beweging. Op dit moment worden de activiteiten vooralsnog opzichzelfstaand georganiseerd: een excursie in combinatie met een verwerkingsles.

Daarnaast is er op Walcheren en in Zeeland steeds meer aandacht voor street art in de openbare ruimte en ontstaan er meer initiatieven als murals en street art galerieën.


“We willen de leerlingen op een andere manier leren kijken, kritisch te leren denken
en kritisch te leren handelen en vooral ook nieuwsgierig te zijn!"
Isabel van der Wal, coördinator K&C Nehalennia Breeweg

 

Redenen genoeg voor Nehalennia en KEW om samen andere vo- en po-scholen en de culturele omgeving aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een CmK-ontwikkelatelier Street Art.  
 
Met het educatieleerlijn Street ARTelier wordt een doorgaande leerlijn Street Art ontwikkeld voor jaar 1 t/m 3 bestaande uit binnen- en buitenschoolse lessenreeksen die aansluiten bij de kerndoelen en die verbinding maken met andere vakken en thema’s. De leerlijn wordt duurzaam ontwikkeld zodat deze na de ontwikkeling verankerd is in het schoolprogramma en ook (online) beschikbaar wordt gesteld voor andere Zeeuwse scholen.

Met een Street Art-educatieprogramma ontwikkelen we een eigentijds programma dat aansluit bij de wensen en behoeften van de leerlingen en verbinding maakt met andere vakken.”

Isabel van der Wal – coördinator K&C Nehalennia Breeweg

Wil je meer weten over CmK3 op Walcheren? Neem contact op met Melissa Vos of Tessa Sonnemans.

Naar nieuwsoverzicht