Oekraïense leerlingen presenteren kunstwerken in Wissenkerke

22 dec 2022 — Gisteren stelde obs De Vliete in Wissenkerke de deuren open voor de ouders van de Oekraïense kinderen van de taalklas en andere gasten. De kinderen presenteerden de resultaten van de culturele workshops die ze sinds het begin van dit schooljaar volgden.

Loes Meeuwisse in Wissenkerke, op obs de Vliete

De leerlingen leefden zich in- en uit met klei, vilt, potloden en andere materialen, maar ook in digitale kunstuitingen. Onder begeleiding van kunstvakdocenten Kianoosh Gerami en Annett Fischer maakten ze zelfs een stop-motion animatie. Vol trots presenteerden de leerlingen hun kunstwerken aan hun ouders en burgemeester Loes Meeuwisse van Noord-Beveland. 

Sinds de komst van de Oekraïense vluchtelingenkinderen naar Zeeland heeft Cultuurkwadraat zich ingezet voor bemiddeling in culturele interventies. Met als drijvende gedachte dat deze kinderen belang hebben bij afleiding is kunst ingezet als middel waarmee ze zich kunnen uiten en soms even ontsnappen aan de harde realiteit van de dag. Deze bemiddeling was mogelijk dankzij financiële ondersteuning van de Provincie Zeeland.

Naar nieuwsoverzicht