Reizen in de Tijd door Zeeland: voorjaarsbijeenkomst

4 apr 2023 — Er staan weer mooie activiteiten op stapel voor het project Reizen in de Tijd door Zeeland! Zo organiseren Cultuurkwadraat en Erfgoed Zeeland op 10 mei een voorjaarsbijeenkomst om de deelnemers bij te praten over alle ontwikkelingen.

Reizen in de Tijd door Zeelanc cultuureducatie

Voorjaarsbijeenkomst

Noteer de datum gauw in je agenda: op woensdag 10 mei is de voorjaarsbijeenkomst van Reizen in de Tijd door Zeeland. Je bent van harte welkom in het Bevrijdingsmuseum Zeeland, van 09.30 uur tot 12.00. Erfgoed Zeeland, Cultuurkwadraat en musea nodigen je graag uit om te vertellen over de laatste ontwikkelingen van dit project en kennis uit te wisselen.

Programma

Na de inloop vanaf 9.30 uur start om 10.00 uur het programma met bijdragen van Cultuurkwadraat en Erfgoed Zeeland over de tot nu toe ontwikkelde bezoeklessen. Natuurlijk komt ook het onderwijs aan bod: een icc'er van een van de basisscholen vertelt over de bijdrage vanuit het onderwijs. Vanuit de musea vertelt een medewerker hoe Reizen in de Tijd door Zeeland in hun educatieprogramma wordt opgenomen. We maken ook de nieuwe deelnemers bekend: hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden als nieuwe deelnemer. Er is plaats voor nieuwe scholen en voor nieuwe erfgoedinstellingen

Symbool van vrede

Na de ontvangst in het museum, start het programma op een bijzondere plek verderop in het Bevrijdingspark: de noodkerk van Ellewoutsdijk. Dit gebouw heeft een bijzondere geschiedenis: wat ooit een noodkerk was, stond tot juli 2015 als landbouwschuur op het terrein van de familie Allemekinders in Baarland. Een grote groep vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum heeft het bouwwerk ontmanteld, om het in het Bevrijdingspark weer in oude luister te kunnen opbouwen als symbool van de vrede.

Aanmelden

Kom je ook naar de voorjaarsbijeenkomst van Reizen in de Tijd door Zeeland? Meld je hier aan vóór 1 mei 2023.

Naar nieuwsoverzicht