Aanvraagperiode De Cultuurbus juni vervallen, september opent nieuwe aanvraagperiode

31 mei 2023 — De aanvraagperiode van De Cultuurbus van september 2023 is komen te vervallen. De eerste volgende aanvraagperiode is geopend van 1 t/m 30 september

cultuurbus, zeeland, cultuurkwadraat, cultuureducatie, cultuurversterking

De aanvraagperiode van juni 2023 is komen te vervallen, omdat het maximum aan aanvragen van De Cultuurbus binnen de regeling Busvervoer cultuurbezoek al is bereikt. Er kunnen dus helaas geen busritten meer aangevraagd worden voor het schooljaar 2022-2023. Het aanvraagformulier op de website is tijdelijk niet beschikbaar. 

De eerst komende aanvraagperiode voor De Cultuurbus staat gepland van 1 t/m 30 september 2023

Cultuurkwadraat draagt zorg voor de uitvoering van de regeling Busvervoer Cultuurbezoek van Provincie Zeeland. Cultuurkwadraat is verantwoordelijk voor planning en organisatie van De Cultuurbus, vaak in samenhang met een bezoek aan een culturele instelling of activiteit. Sinds de start van De Cultuurbus is gebleken dat dit een heel populaire, en noodzakelijke, dienst voor het Zeeuwse onderwijs is. Dat merken we aan de grote hoeveelheid aanvragen en de reacties die we krijgen van scholen en het culturele veld.

Nieuwe regeling Busvervoer Cultuurbezoek vanaf september 2023

De huidige regeling, die door Cultuurkwadraat wordt uitgevoerd namens de provincie Zeeland, loopt t/m juni 2023. Natuurlijk wil Cultuurkwadraat graag deze regeling in de toekomst blijven uitvoeren. Zo zorgen we ervoor dat kunst, cultuur en erfgoed voor alle kinderen en jongeren in de provincie bereikbaar is. Daarom wordt op dit moment hard gewerkt aan een projectplan voor de komende jaren. Zodra hier meer over bekend is, wordt daar uiteraard over gepubliceerd.

Naar nieuwsoverzicht