Opnieuw subsidie voor De Cultuurbus en aanvraagperiode geopend van 1 t/m 30 september

16 aug 2023 — Cultuurkwadraat heeft van Provincie Zeeland opnieuw subsidie mogen ontvangen voor de organisatie en uitvoering van de regeling Busvervoer Cultuurbezoek: De Cultuurbus. Goed nieuws! Dit betekent dat De Cultuurbus in ieder geval t/m juli 2025 rijdt.

cultuurbus, zeeland, cultuurkwadraat, cultuureducatie, cultuurversterking

Met De Cultuurbus reizen leerlingen naar musea, theaters en concerten in Zeeland. Je kunt de bus aanvragen voor cultuurbezoek met de basisschool, onderbouw vo en alle klassen vmbo. De eerste aanvraagperiode van dit schooljaar is geopend van 1 september t/m 30 september 2023.

Reserveren

  • De aanvraag voor De Cultuurbus gaat via het online aanvraagformulier.
  •  Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en getoetst aan de Algemene voorwaarden regeling Busvervoer cultuurbezoek. 
  • Ons streven is scholen binnen 10 dagen na de aanmeldperiode per e-mail te laten weten of hun aanvraag wordt toegekend of niet.
  • Scholen die in de tweede aanmeldperiode een aanvraag doen en dit in de eerste niet hebben gedaan, krijgen voorrang op scholen die bij de eerste aanmeldperiode busritten toegewezen hebben gekregen.
  • Scholen betalen een bijdrage tussen de 25 en 75 euro per busrit. 

DE CULTUURBUS RESERVEREN

Culturele kaart

Op de culturele kaart diverse Zeeuwse culturele instellingen die educatieve programma’s aanbieden. Hier rijdt De Cultuurbus in elk geval naar toe. Wil je naar een andere locatie? Geef dat aan op het aanvraagformulier en wij checken of jullie bestemming ook op de culturele kaart kan worden genomen.

Naar nieuwsoverzicht