Start training Procesgericht werken met culturele competenties

Het onderwijs van de toekomst vraagt om een andere manier van lesgeven, daar zullen leerkrachten zich ook toe verhouden. Het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden staat centraal. Het onderwijs is aan vernieuwing toe, maar hoe doe je dat? Het werken met culturele competenties biedt voor leerkrachten, icc'ers, kunstvakdocenten, pedagogisch medewerkers en cultuurprofessionals een prachtige ingang!

In de training Procesgericht werken met culturele competenties krijg je zicht op de culturele competenties van leerlingen én van jezelf. Je ontdekt hoe je kinderen ondersteunt en uitdaagt om steeds een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling, zodat zij zichzelf kunnen ontplooien tot zelfbewuste jongeren en uiteindelijk tot competente volwassenen.

Competenties in zicht

De cursus is opgebouwd rondom de competenties: onderzoeken, creëren, reflecteren en presenteren, samenwerken en zelfstandig werken. Kwalitatief cultuuronderwijs is meer dan het maken van een vooraf omschreven creatief product. In de training krijg je hiervoor tools in handen en werk je ook aan de ontwikkeling van je eigen competenties. Want uiteindelijk ben je zélf de tool die de kwaliteit van cultuuronderwijs vormgeeft.

Kosten: de training wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden. 

Inschrijven: via het aanmeldformulier 

Cultuurkwadraat, cultuureducatie, procesgericht werken met culturele competenties

Specificaties

Datum
Tijd
4 dagdelen van 4 uur, tijdstip volgt
Locatie
nog niet bekend

Meer informatie of direct inschrijven?

Uitgebreide informatie over de training Procesgericht werken met culturele competenties tref je via de volgende link.