Start training Art Based Learning

Hoe kun je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een persoonlijke manier kunst laten ervaren? Hoe zorg je ervoor dat ze leren van kunst in plaats van over kunst? Mogelijk heb je zelf behoefte aan creatieve verdieping en verbreding.

Werk je als educatief medewerker bij een culturele instelling, pedagogisch medewerker, coach of activiteitenbegeleider? Of werk je als leerkracht, CKV-docent of (interne)cultuurcoördinator in het basis- of voortgezet onderwijs? Meld je dan aan voor de tweedaagse training Art Based Learning i.s.m. CultuurCollege, ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters, lector aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten.

 

Programma

In deze training van 2 dagdelen van 6 uur maak je kennis maken met de 4 fasen van Art Based Learning. Deze unieke kunst-kijk methodiek is ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters, lector kunsteducatie van de ArtEZ Hogeschool van de Kunsten. Doel is om de deelnemers te laten ervaren wat het effect is van Art Based Learning. De centrale vraag van de methodiek is: wat kun je leren van kunst in plaats van over kunst? De training wordt gegeven door Famke Sinninghe Damsté.

Kosten: de training Art Based Learning wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden. 

Inschrijven: via het aanmeldformulier 

art based learning, Cultuurkwadraat

Specificaties

Datum
Tijd
18 november en 9 december van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie
nog niet bekend

Meer informatie of direct inschrijven?

Uitgebreide informatie over de training Art Based Learning tref je via de volgende link.