Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hét verhaal van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog met 3 hectare themapark over de Slag om de Schelde.

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum besteedt daarbij in het bijzonder aandacht aan de ‘Slag om de Schelde’. De Slag om de Schelde was de langste en hevigste veldslag op Nederlands grondgebied. Inzet was het op gang brengen van de scheepvaart naar de havens van Antwerpen, waardoor de geallieerde oorlogsinspanningen van een cruciale aanvoerlijn kon worden voorzien en het vastgelopen offensief in West-Europa weer in beweging kon komen. De uitkomst van deze cruciale operatie was direct beslissend voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in West-Europa.

Beleef de Slag om de Schelde

Beleef de Slag om de Schelde in het Bevrijdingspark Zeeland (3 hectare). Het park wat onderdeel uitmaakt van het Bevrijdingsmuseum Zeeland is uniek, nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet. Het park visualiseert te midden van de Zeeuwse elementen water, strand en dijken de oorlogsperiode 1939-1945 en de Slag om de Schelde in het bijzonder. In het park is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, Shermantanks et cetera.

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Specificaties

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO 1
VMBO 2
VMBO 3
VMBO 4
HAVO / VWO 1
HAVO / VWO 2
HAVO / VWO 3
Instelling
Museum
Thema
Slag om de Schelde
Competentie
Onderzoekend vermogen

Contactinfo

S. Traas
0113 671475
info@bmzeeland.nl
Coudorp 41
4455AH
Nieuwdorp

51.4678785, 3.7438736

Reservering Cultuurbus

Het is niet meer mogelijk om in de aanvraagperiode 1 t/m 31 januari 2023 een Cultuurbus aan te vragen De Cultuurbus is ontzettend populair en overvraagd.