Sport & Cultuur TAS voor THUIS

10 mei 2020 — Gedeputeerde Anita Pijpelink en haar sport-collega Jo-Annes de Bat reikten 8 mei in Goes – tijdens de buitendansles van Dansschool Body Action - de eerste exemplaren uit van de Sport & Cultuur TAS voor THUIS. Hiermee kunnen kinderen thuis creatief en sportief aan de slag. De TAS voor THUIS is vooral bestemd voor gezinnen met weinig geld, voor wie de online mogelijkheden vaak beperkt zijn. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland worden de komende tijd 1.500 tassen onder Zeeuwse kinderen verspreid.

Sport & Cultuur TAS voor THUIS

Tijdens de lock down is er veel digitaal materiaal aangeboden door onder andere het onderwijs en cultuuraanbieders. In gezinnen waar niet of nauwelijks computers aanwezig zijn en/of internet beschikbaar is, en ouders niet altijd vaardig genoeg zijn om kinderen te ondersteunen is dit een probleem. Speciaal voor deze gezinnen is de Sport & Cultuur TAS voor THUIS ontwikkeld. De Zeeuwse tas, naar idee van provincie Utrecht, is samengesteld in samenwerking met provincie Zeeland, Sport Zeeland, Cultuurkwadraat en uitvoeringspartner Kunsteducatie Walcheren.

De Sport & Cultuur TAS voor THUIS is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en zit vol met sportieve en culturele activiteiten. Met deze tas kunnen kinderen zelfstandig aan de slag zonder beeldscherm. Al het materiaal, met o.a. een bijdrage van Kinderkunstweek en KinderKunstAtelier KKaAT, draagt bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland verspreid 1.500 tassen onder Zeeuwse kinderen. In de tas zit ook een aanmeldformulier voor cultuurdeelname voor het komende schooljaar.

Meer informatie Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Meer informatie: www.jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zeeland

Naar nieuwsoverzicht