Samen in Zee-subsidie voor tien culturele projecten

21 okt 2021 — Vandaag heeft de provincie Zeeland bekend gemaakt welke subidieaanvragen gehonoreerd worden die zijn ingediend voor de regeling Samen in Zee.

still siz

Samen in Zee is een vernieuwende regeling, die na initiatief van gedeputeerde Anita Pijpelink samen met de Zeeuwse gemeenten is ingesteld: “We hebben met elkaar iets bedacht om innovatieve cultuurprojecten te stimuleren. Ik constateer met veel plezier dat er met deze tien projecten veel nieuwe samenwerkingen van de grond zijn gekomen. De adviescommissie heeft bij de regeling nadrukkelijk ook gekeken naar zelfstandige makers. Dat is terug te zien in de gehonoreerde projecten.

 

Design-research erfgoedkeuken Schelde Delta 

Foodcurators

De Foodcurators willen samen met Erfgoed Zeeland onderzoeken hoe verleden, heden en toekomst in de Schelde Delta verbonden kunnen worden door middel van voedsel.

 

De Badgasten 

Stichting Badhuis Middelburg  

Het Badhuis wil samen met drie ZZP’ers (tekstschrijvers, contentmakers) onderzoeken hoe een sterke beroepspraktijk eruitziet, zoals: op welke (nieuwe) manieren kun je publiek, klanten of fondsen kunt voor je culturele of creatieve product of kunstwerk?

 

Hoogtij Festival 2022   

Stichting Vrienden van het Kerkgebouw Groede 

Het Hoogtij Festival in Groede is een festival met kwalitatief hoogwaardige klassieke muziek. Op verschillende locaties in de dorpskern van Groede vinden gedurende twee dagen concerten en optredens plaats.

 

De Baaierd 

Stichting Rimpelingen   

Een herkenbaar podium voor Zeeuwse woordkunstenaars in brede zin, en een plek waar jong talent verwelkomd wordt, aangemoedigd, en begeleid: dat is De Baaierd.

 

Zomermuziek Zeeland

Zeeuwse Concertzaal   

Een ‘International chamber music academy’ met drie onderdelen:

Zomermuziek Zeeland (muziekfestival en masterclasses) Opus M. (drie jonge componisten ontvangen een compositieopdracht) en De Muze in Middelburg; een film die in première gaat tijdens Film by the Sea in Vlissingen.

 

 

Popmonument Middelburg/Veere  

SWM                         

PopMonument is een culturele ontdekkingsreis door monumentale steden. Bezoekers en bewoners worden uitgenodigd om de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. PopMonument doet dit met een muzikale route door de stad. In het najaar van 2022 vindt het festival plaats in Middelburg en Veere.

 

Bos-Grens 

Stichting HRINS                       

Aan de hand van een kunstzinnige en belevingsgerichte klankwandeling in de Nederlandse/Belgische grensregio wordt een brug geslagen tussen natuur, geluidskunst, architecturale installaties, erfgoed en storytelling.

 

Waterkaravaan  

Stichting 'Door de Wind'            ]

Het plan is om het schip Vrijbuiter tussen verschillende festivals, kunstmanifestaties, galerieën en musea te laten varen als vlaggenschip van al die cultuur die Zeeland te bieden heeft. Zo zal het schip uitgroeien tot verbindende factor tussen diverse locaties binnen en buiten Zeeland.

 

Zeeland Schrijft 

Schrijfvrijer                              

Schrijfvrijer, het literair schrijfhuis van auteur Jan Vantoortelboom, en ZB Bibliotheek van Zeeland willen gezamenlijk een langdurig schrijfproject ontwikkelen en implementeren onder jongeren vanaf het 4e jaar voortgezet onderwijs in heel Zeeland.

 

Smaak van de kustgeschiedenis  

Stichting Delta Cultureel            

Het Museum Veere wil de geschiedenis van Zeeland in het algemeen en die van Veere in het bijzonder via smaak en geur over het voetlicht brengen voor zoveel mogelijk mensen.

 

Lees op de website van de Provincie Zeeland het persbericht over de honorering van de projecten.

Naar nieuwsoverzicht