Module icc (voor reeds gecertifieerde icc'ers)

Door het volgen van één of meerdere modules, geven we reeds gecertificeerde icc-coördinator de kans om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om connecties met het culturele netwerk up-to-date te houden en de belangrijke vaardigheden te versterken die essentieel zijn voor het uitvoeren van taken als icc-coördinator.

Je hebt de keuze uit drie losse modules, zodat je als reeds gecertificeerde icc'er de vrijheid hebt om te kiezen welke module(s) je wilt bijwonen. Je kunt ervoor kiezen om één, twee of alle drie de modules te volgen, afhankelijk van je behoeften en interessegebieden. Elke module behandelt specifieke onderwerpen en biedt verdieping op het gebied van cultuureducatie. Op deze manier kun je jouw kennis verder uitbreiden en specifieke vaardigheden ontwikkelen die relevant zijn voor jouw rol als interne cultuurcoördinator.

Inhoud icc modules

(los of in combinatie met elkaar te volgen)

Data: woensdagen van 16:30-19:15

10 januari 2024 @ Museum Veere cultuurbudgetten, begroten en draagvlak

Ben jij een enthousiaste, kunstzinnige leerkracht, (ervaren) ICC’er, basisschooldirecteur of cultuurprofessional en wil je weten hoe het zit met cultuurbudgetten en het maken van een passende begroting bij je cultuurplannen? Zoek je tools op het gebied van draagvlak om je collega’s, ouders of het werkveld mee te krijgen in meer cultuureducatie? Kom dan naar deze inspiratiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je tips en tools die je meteen kunt toepassen. Daarna is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken met andere ICC’ers, leerkrachten, directeuren en cultuurprofessionals. 

20 maart 2024 @ Industrieel museum creatief proces, leerlijnen en procesgerichte didactiek

Creativiteit, innovatie en ondernemerschap worden steeds belangrijker in onze maatschappij. Maar hoe geven we deze vaardigheden mee aan onze leerlingen? In deze module ga je zelf ervaren hoe het creatief proces werkt en hoe je het kunt inzetten tijdens de kunstvakken, maar ook bij andere cognitieve vakken. Daarnaast nemen we een kijkje in de leerlijnen kunstzinnige oriëntatie. Hoe zijn deze opgebouwd en hoe zou je de kunstvakken kunnen koppelen aan andere vakken zodat je kunst kunt inzetten om te verrijken en te verbreden? Ook kijken we hoe de procesgerichte didactiek werkt en hoe het zit met een geheugenbibliotheek van leerlingen. Een creatieve middag waarin ervaren en uitwisselen centraal staat.  

10 april 2024 @ Toonbeeld (belang van) receptief aanbod, promotie nieuw aanbod 24/25, kennismaking centra en kennisdeling met ervaren icc'ers

Nieuwe plannen voor schooljaar 24-25 worden binnenkort gemaakt. Daarom is het goed om te weten welk cultureel aanbod er voor komend jaar beschikbaar is voor jouw school. Tijdens deze bijeenkomst word je helemaal bijgepraat en is er tijd om andere ICC’ers, collega’s en cultuurprofessionals te ontmoeten in een netwerksetting. Tijdens deze middag is er ook aandacht voor het belang van goed receptief aanbod. Welke componenten maken een voorstelling of concert tot kwaliteit? Professionals van Cultuurkwadraat en de regionale centra informeren daarnaast over actuele subsidieregelingen, zoals Cultuureducatie met Kwaliteit. Ook is er tijd voor open space, waarin je jouw vraagstuk of kwestie kunt inbrengen. 

Kosten: deelname wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden. 

Inschrijvenvia onderstaand aanmeldformulier | graag aangeven voor welke module(s)

icc module

Specificaties

Doelgroep
Icc'ers
Trainer
Josje de Regt - Cultuurconsortium
Categorie
Modules
Data
10 januari, 20 maart en 10 april 2024
Duur
2 uur en 45 minuten | 16u30-19u15 (incl. broodmaaltijd)
Prijs
Deelname wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmeldformulier

Graag aangeven aan welke module(s) je wilt deelnemen.