Terugblik op 2022

21 apr 2023 — Vooruitlopend op het jaarverslag van 2022 presenteert Cultuurkwadraat een samenvatting en een terugblikvideo op een jaar vol bijzondere, mooie en inspirerende projecten! Kijk je mee?

Cultuurkwadraat

In december 2022 werd bekend dat Cultuurkwadraat de rol van provinciaal ontwikkelbedrijf voor de cultuursector in Zeeland gaat vervullen. Daarom werden vanuit de Provincie Zeeland nieuwe taken opgedragen om het opleidings- en beroepsklimaat van de cultuursector te versterken. Taken die Cultuurkwadraat graag op zich neemt!

Cultuurkwadraat-directeur Leo Adriaanse vertelt: 'We hopen in 2023 en de daaropvolgende jaren vanuit deze opdracht stevig te kunnen bijdragen aan duurzame vernieuwing in en versterking van de cultuursector in Zeeland, met uitstraling ver daarbuiten.' De nieuwe koers van Cultuurkwadraat wordt verbeeld in het onderstaande kwadrant.

Afbeelding
Cultuurkwadraat kwadrant

Naast Cultuureducatie (met de bekende projecten zoals Reizen in de Tijd door Zeeland en Cultuureducatie met Kwaliteit) en de Cultuuracademie, waaronder ons trainingsaanbod valt, besteden we nu ook aandacht aan Cultuurversterking en Cultuurparticipatie. Onder Cultuurversterking vallen nieuwe projecten, zoals LinC ZeeBra, de Vliegende Brigade en Samen in Zee. De pijler Cultuurparticipatie staat nog in de kinderschoenen en is volop in ontwikkeling. Cultuurkwadraat richt zich daarbij op het ontwikkelen van projecten op het grensvlak van cultuur, het sociale domein en de zorg.

In de video zie je wat we in 2022 allemaal al hebben bereikt op deze gebieden!

bekijk de video hier

Download hier de samenvatting

 

Naar nieuwsoverzicht