Cultuuracademie

Aan de basis van cultuureducatie, -participatie en -versterking ligt de deskundigheid van icc’ers, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, docenten, cultuurprofessionals, vrijwilligers, educatiemedewerkers, beleidsmedewerkers en welzijnswerkers. Om kennis en kunde te faciliteren, biedt Cultuurkwadraat diverse scholingsmogelijkheden via de Cultuuracademie. Leer mee in een PLG die we samen met HZ University of Applied Sciences organiseren, bezoek onze interactieve verdiepingsbijeenkomsten of volg een van de cursussen of workshops.

Wat is de Cultuuracademie?

Kunst & cultuur krijgen een steeds belangrijkere plek in de Zeeuwse samenleving. Cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurversterking zijn belangrijk voor de emotionele en creatieve ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Ze doen een beroep op ieders verbeeldingskracht. Ze inspireren en verrijken, maken nieuwsgierig en vaardig, zorgen voor diversiteit en verbinding, bevorderen de gezondheid en dragen bij aan maatschappelijke ontwikkeling op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.

Een grote rol, om bovenstaande te bereiken, is weggelegd voor de professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in de domeinen cultuureducatie, -participatie en -versterking.

Lees meer

Kind aan het werk

Nieuw cursusaanbod

Ben je geïnteresseerd in het verder ontwikkelen van je professionele vaardigheden binnen cultuureducatie of wil je je horizon verbreden? Dan hebben we mogelijk een perfecte kans voor jou! We presenteren een reeks nieuwe cursussen die je ongetwijfeld zullen inspireren. Als professional in cultuureducatie krijg je de unieke mogelijkheid om gratis deel te nemen aan deze boeiende trainingen. Vanaf november 2023 en aan het begin van 2024 worden er vier gloednieuwe cursussen gelanceerd. Meld je snel aan, want er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

Scholingsprogramma Cultuuracademie

Praktijkgerichte scholing

In onderstaand overzicht vind je trainingen voor leerkrachten (individueel en in teamverband), icc'ers, vakdocenten, pedagogisch medewerkers, docenten, educatiemedewerkers, cultuurprofessionals, beleidsmedewerkers en welzijnsmedewerkers. Laat je inspireren door onderstaand programma en neem contact op, met adviseur Tessa Sonnemans via (06-10544299) of t.sonnemans@cultuurkwadraat.nl, als je maatwerkwensen hebt.