Cultuuracademie

Aan de basis van cultuureducatie, -participatie en -versterking ligt de deskundigheid van icc’ers, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, docenten, cultuurprofessionals, vrijwilligers, educatiemedewerkers, beleidsmedewerkers en welzijnswerkers. Om kennis en kunde te faciliteren, biedt Cultuurkwadraat diverse scholingsmogelijkheden via de Cultuuracademie. Leer mee in een PLG die we samen met HZ University of Applied Sciences organiseren, bezoek onze interactieve verdiepingsbijeenkomsten of volg een van de cursussen of workshops.

Wat is de Cultuuracademie?

Kunst & cultuur krijgen een steeds belangrijkere plek in de Zeeuwse samenleving. Cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurversterking zijn belangrijk voor de emotionele en creatieve ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Ze doen een beroep op ieders verbeeldingskracht. Ze inspireren en verrijken, maken nieuwsgierig en vaardig, zorgen voor diversiteit en verbinding, bevorderen de gezondheid en dragen bij aan maatschappelijke ontwikkeling op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.

Een grote rol, om bovenstaande te bereiken, is weggelegd voor de professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in de domeinen cultuureducatie, -participatie en -versterking.

Lees meer

Kind aan het werk

Workshopreeks beeldende technieken en materialen

Werk je in het basisonderwijs en geef je creatieve lessen? Tijdens deze workshopreeks ga je aan de slag met allerlei technieken en materialen. Zo kun je jouw leerlingen nog beter begeleiden in het creatieve proces!.

Meer informatie & inschrijven 

Deze workshopreeks start op 17 januari 2023 en en bestaat uit vijf lessen. Meer informatie of direct inschrijven? Klik dan op de volgende link. 

Meer informatie

interne cultuurcoördinator, cultuureducatie, icc, cultuurkwadraat

Basistraining interne cultuurcoördinator (icc)

Wil je nog beter toegerust zijn voor je werk als interne cultuurcoördinator? Volg dan de icc-cursus. De training is leerzaam en inspirerend voor zowel nieuwe als gecertificeerde cultuurcoördinatoren en groepsleerkrachten, omdat actuele ontwikkelingen in cultuureducatie de revue passeren. In de bijeenkomsten krijg je onder meer ingrediënten aangereikt voor het schrijven van een cultuurbeleidsplan of een update van het bestaande cultuurbeleidsplan op school.

Meer informatie & inschrijven 

Schooljaar 2022-2023 start de basistraining interne cultuurcoördinator op 12 oktober. Meer informatie of direct inschrijven? Klik dan op de volgende link. 

Meer informatie

kunstprofessional_in_de_klas, cultuurkwadraat, cultuureducatie, zeeland

Kunstprofessional in de klas

Kunst, cultuur en creativiteit in de klas; jij weet dat scholen niet zonder kunnen. Na deze cursus heb jij alle pedagogische en didactische tools in handen om een inspirerende culturele activiteit te begeleiden. Wil jij als (autodidactische) kunstprofessional aan de slag in het primair onderwijs of kinderopvang? Of mogelijk ben je al actief als (autodidactische) kunstprofessional en wil je graag slagvaardiger te werk gaan om jouw culturele activiteiten, workshops of programma's te ontwikkelen en uit te voeren? Dan is de training 'Kunstprofessional in de klas' iets voor jou! 

Cultuurkwadraat heeft deze training samen met HZ University of Applied Sciences ontwikkeld. 

Meer informatie & inschrijven 
Donderdagen van 14.00-17.00 uur: 3 en 24 november, 15 december 2022 en 12 januari, 9 februari, 2 maart, 6 april en 11 mei 2023. 

Meer informatie

Scholingsprogramma Cultuuracademie