Basistraining interne cultuurcoördinator (icc)

De basistraining interne cultuurcoördinator leidt leerkrachten of basisschooldirecteuren en cultuurprofessionals op tot cultuurcoördinator in het basis- en voortgezet onderwijs. Schooljaar 2023-2024 organiseren we Zeeland-breed een icc-training. Deelnemers bezoeken gedurende de icc-training inspirerende culturele locaties door heel Zeeland.

Wil je nog beter toegerust zijn voor je werk als interne cultuurcoördinator in het basis- of voortgezet onderwijs? Volg dan de icc-training. De training is leerzaam en inspirerend voor zowel nieuwe als gecertificeerde cultuurcoördinatoren en groepsleerkrachten, omdat actuele ontwikkelingen in cultuureducatie de revue passeren. 

De training biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. In de bijeenkomsten krijg je onder meer ingrediënten aangereikt voor het schrijven van een cultuurbeleidsplan of een update van het bestaande cultuurbeleidsplan op school.

Inhoud icc-cursus

Wil je alvast meer informatie over de opzet en inhoud van bijeenkomsten van de icc-cursus? Stuur dan een e-mail naar: info@cultuurkwadraat.nl 

Data: woensdagen van 16:00-19:30: 18 oktober, 15 november 2023 en 10 januari, 21 februari, 20 maart, 10 april, 29 mei (certificering) 2024. 

Kosten: de basistraining icc wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden. 

Inschrijvenvia onderstaand aanmeldformulier.

Reeds gecertificeerd? 

Je hebt de keuze uit drie losse modules, zodat je als reeds gecertificeerde icc'er de vrijheid hebt om te kiezen welke module(s) je wilt bijwonen. Je kunt ervoor kiezen om één, twee of alle drie de modules te volgen, afhankelijk van je behoeften en interessegebieden.

Lees verder

interne cultuurcoördinator, cultuureducatie, icc, cultuurkwadraat

Specificaties

Doelgroep
Cultuurprofessionals
Icc'ers
Schoolteam/Leerkrachten
Trainer
Josje de Regt - Cultuurconsortium
Categorie
Cursus
Data
Vanaf oktober 2023 t/m mei 2024
Duur
7 bijeenkomsten van 3 uur
Prijs
De basistraining icc wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden.
Start basistraining icc januari 2020

Dagboek van een icc-cursist

Hester Jenkins, adviseur cultuureducatie KCE Oosterschelderegio, volgde in 2020 de Basistraining interne cultuurcoördinator (icc) die Cultuurkwadraat aanbiedt. Benieuwd hoe zij de icc-training heeft ervaren, lees dan haar dagboek. 

Lees verder

Dossier ICC

Dossier ICC is speciaal geschreven voor leerkrachten die de icc-cursus volgen. Het bevat alle informatie die tijdens de cursus aan bod komt. Daarnaast biedt het boek veel voorbeelden, oefeningen en praktische tips. De eerste uitgave van Dossier ICC verscheen reeds in 2010.

Lees verder

Aanmeldformulier