Basistraining interne cultuurcoördinator (icc)

De basistraining interne cultuurcoördinator leidt leerkrachten of basisschooldirecteuren en cultuurprofessionals op tot cultuurcoördinator in het basis- en voortgezet onderwijs. Schooljaar 2021-2022 organiseren we twee icc-trainingen. Deelnemers uit de Oosterschelderegio en Walcheren kunnen deelnemen aan de training in Goes. Deelnemers uit Zeeuws-Vlaanderen kunnen deelnemen aan de training in Terneuzen.

Wil je nog beter toegerust zijn voor je werk als interne cultuurcoördinator in het basis- of voortgezet onderwijs? Volg dan de icc-training. De training is leerzaam en inspirerend voor zowel nieuwe als gecertificeerde cultuurcoördinatoren en groepsleerkrachten, omdat actuele ontwikkelingen in cultuureducatie de revue passeren. 

De training biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. In de bijeenkomsten krijg je onder meer ingrediënten aangereikt voor het schrijven van een cultuurbeleidsplan of een update van het bestaande cultuurbeleidsplan op school.

Inhoud icc-cursus

Wil je alvast meer informatie over de opzet en inhoud van bijeenkomsten van de icc-cursus? Stuur dan een e-mail naar: info@cultuurkwadraat.nl 

Data en locaties: 

Voor deelnemers uit de Oosterschelderegio en Walcheren - locatie Goes - woensdagen van 15:30-19:30: 15 september, 13 oktober, 10 november en 8 december 2021 en 26 januari en 16 maart 2022. 

Voor deelnemers uit Zeeuws-Vlaanderen - locatie Terneuzen - dinsdagen van 15:30-19:30: 21 september, 12 oktober, 2 november en 14 december 2021 en 18 januari en 8 maart 2022.

Kosten: de basistraining icc wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden. 

Inschrijvenvia onderstaand aanmeldformulier, geef in het opmerkingenveld aan of je de cursus in Goes of Terneuzen wilt volgen.

interne cultuurcoördinator, cultuureducatie, icc, cultuurkwadraat

Specificaties

Doelgroep
Cultuurprofessionals
Icc'ers
Schoolteam/Leerkrachten
Trainer
Pieter Mols
Categorie
Cursus
Data
Vanaf september 2021 t/m maart 2022.
Duur
6 bijeenkomsten van 4 uur
Prijs
De basistraining icc wordt mogelijk gemaakt door de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Er zijn daarom geen kosten aan deelname verbonden.
Start basistraining icc januari 2020

Dagboek van een icc-cursist

Hester Jenkins, adviseur cultuureducatie KCE Oosterschelderegio, volgde in 2020 de Basistraining interne cultuurcoördinator (icc) die Cultuurkwadraat aanbiedt. Benieuwd hoe zij de icc-training heeft ervaren, lees dan haar dagboek. 

Lees verder

Aanmeldformulier