Ontwikkeling en vernieuwing van Amateurkunsten: regiobijeenkomsten

11 mei 2023 — Cultuurkwadraat zet in 2023 in op inventarisatie van wensen tot ontwikkeling en vernieuwing, het opzetten van trainingen voor versterking van de Zeeuwse amateurkunsten en het tot stand brengen van regionale netwerken.

Fanfare Cultuurversterking

Regiobijeenkomsten 

Cultuurkwadraat organiseert in juni 2023 in samenwerking met de regionale cultuurpunten KEW Cultuurverbinding, KCE Oosterschelderegio en Toonbeeld drie regionale bijeenkomsten om in gesprek te gaan met zowel de georganiseerde amateurkunstverenigingen als de niet georganiseerde amateurkunstbeoefenaars in Zeeland. Het gaat daarbij om verenigingen of instellingen op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater, literatuur, film/fotografie en dans. Maar ook mensen die cultuur beoefenen in een niet formeel georganiseerd verband. Zoals jongeren die samen muziek maken, street art, of andere vormen van cultuur maken. Ook culturele raden en beleidsmedewerkers cultuur van de Zeeuwse gemeenten zijn van harte uitgenodigd.

Vanuit onderzoeken tot op heden blijkt dat er met name behoefte aan ondersteuning is op deze gebieden:

  • Zichtbaarheid (imago)
  • Bestuur (opvolging)
  • Nieuwe doelgroepen (vergrijzing maar ook jongeren in niet georganiseerd verband)
  • Financiële middelen en geschikte locaties voor beoefening
  • Samenwerking met cultuurprofessionals

Ondersteuning voor verdere ontwikkeling van de Amateurkunst 

Tijdens deze avonden gaan we met alle betrokkenen (directe beoefenaars, maar ook bestuurders van verenigingen) in gesprek om te horen wat er leeft, waar behoefte aan is en welke ondersteuning binnen de amateurkunst nodig is, om zich als verenigingen en sector, verder te ontwikkelen, staande te blijven en te vernieuwen. Medewerking wordt verleend door De CreatieKrachtcentrale. Johan Boonekamp van DCK, auteur van het BMC-rapport, leidt deze avonden en brengt  landelijke en actuele kennis in ten aanzien van de ontwikkelingen, beleid en de financiering van de amateurkunsten.

Aanmelden 

Kom je ook naar één van de regionale bijeenkomsten voor de Amateurkunsten? Meld je dan nu aan via één van de onderstaande links. 

Maandag 5 juni, 19.30 - 21.30 uur: regiobijeenkomst Walcheren in Theater de Wegwijzer Nieuw- en Sint Joosland 

Dinsdag 6 juni, 19.30 - 21.30 uur: regiobijeenkomst Zeeuws-Vlaanderen Cultureel Centrum de Halle Axel 

Woensdag 7 juni, 19.30 - 21.30 uur: regiobijeenkomst Oosterschelderegio in Dorpshuis Amicitia Kloetinge

 

Naar nieuwsoverzicht