Vacature: adviseur / ontwikkelaar

25 nov 2022 — Kom jij het team van Cultuurkwadraat in Zeeland versterken? Om komende jaren meerdere regelingen en projecten op het gebied van cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurversterking in Zeeland te coördineren en de cultuuracademie uit te breiden is Cultuurkwadraat op zoek naar enkele ervaren adviseurs / ontwikkelaars.

Werving adviseur/ontwikkelaar

Kunst & cultuur nemen een belangrijke plek in de Zeeuwse samenleving in. Cultuureducatie en cultuurparticipatie bieden mogelijkheden om die samenleving op creatieve wijze te ontdekken en beleven. Ze doen een beroep op ieders verbeeldingskracht. Ze inspireren en verrijken, maken nieuwsgierig en vaardig, zorgen voor diversiteit en voor verbinding, bevorderen de gezondheid en dragen bij aan maatschappelijke ontwikkeling op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid. Hier werkt Cultuurkwadraat sinds 2017 aan.

Maar de cultuursector in Zeeland moet komende jaren verder versterkt en verduurzaamd worden, en de mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering worden verder ontwikkeld. Ook hier werkt Cultuurkwadraat aan, in nauwe samenwerking met de regionale cultuurpunten in de Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. De werkgebieden van Cultuurkwadraat zijn: 1. Cultuureducatie; 2. Cultuurparticipatie; 3. Cultuurversterking; 4. Cultuuracademie.

Om komende jaren meerdere regelingen en projecten op het gebied van cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurversterking in Zeeland te coördineren en de cultuuracademie uit te breiden is Cultuurkwadraat op zoek naar enkele ervaren

adviseurs / ontwikkelaars m / v / x

24 - 32 uur per week

De focus van de werkzaamheden voor adviseurs/ontwikkelaars die wij zoeken ligt hierbij op:

  • Werkgebied Cultuureducatie: begeleiden van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. En verder het ontwikkelen van nieuwe cultuureducatieve projecten (i.s.m. de regionale cultuurpunten).
  • Werkgebied Cultuurparticipatie: begeleiden van CultuurCompagnon, een project voor nieuwkomers in de cultuursector. En verder het ontwikkelen van nieuwe cultuurparticipatieve projecten (i.s.m. de regionale cultuurpunten).
  • Werkgebied Cultuurversterking: begeleiden van Samen in Zee, een provinciale impulsregeling voor versterking en verduurzaming van de cultuursector. Als Fondsenwerver de relatie tussen het cultuurveld en de nationale en internationale fondsen versterken. Begeleiden van een project voor Vernieuwing en Ontwikkeling van de Amateurkunsten. En het opzetten van een Mobiliteitspool voor assistentschappen in de cultuursector.
  • Werkgebied Cultuuracademie: ontwikkelen van een programma voor deskundigheidsbevordering en kennisdeling t.b.v. cultuureducatie en cultuurparticipatie. Daarnaast het ontwikkelen van een programma voor Leiderschap in Cultuur (LinC) en het opzetten van een Kennis- en Innovatienetwerk Cultuur.

  

Ben jij ervaren in meerdere van genoemde werkgebieden en/of meerdere aparte onderdelen (regelingen/projecten) in deze werkgebieden, dan komen we graag met jou in contact.

We vragen van de adviseurs:

  • Affiniteit, kennis en ervaring met en over cultuursector, onderwijs en sociaal domein;
  • Kennis van landelijke trends en ontwikkelingen op het gebied van cultuurbeleid, cultuureducatie en -participatie;
  • Van de fondsenwerver vragen we ruime ervaring met subsidieaanvragen en -verantwoordingen.

 

Naast inhoudelijke kennis van deze werkgebieden vragen we ook kennis en ervaring in:

  • inrichting en begeleiding van bedrijfsmatige processen, bewaken van budgetten, kwantitatieve data creëren en beheren.
  • Signaleren van risico’s, verbeterpunten en/of knelpunten.
  • Initiëren, formuleren en operationaliseren van programma’s en projecten.
  • Opstellen van zowel inhoudelijke als financiële rapportages en presenteren van analyses en conclusies.
  • Toetsing en evaluatie van de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving.
  • Advisering en uitvoering van operationeel beleid.

 

Tot slot vragen we van de nieuwe adviseurs:

  • Ruime ervaring met projectmatig werken (geen dag is hetzelfde!);
  • Helikopterview; in staat om veel informatiestromen te verwerken;
  • Vaardig met het Office-pakket.

 

We bieden je de mogelijkheid om de werkzaamheden in eerste instantie als zelfstandig cultuurprofessional uit te voeren. Hiervoor kun je offerte naar ons uitbrengen. Er is ook de mogelijkheid van een tijdelijk dienstverband bij een van onze uitvoeringspunten, KEW, met in de toekomst een vaste aanstelling bij Cultuurkwadraat. In een persoonlijk gesprek kunnen we bespreken welke mogelijkheid voor jou en voor ons het beste van toepassing zijn. Onze voorkeur gaat uit naar een start in januari 2023. 

 

Solliciteren / offerte uitbrengen

Herken je jezelf in het profiel van de adviseurs die we zoeken, beschik jij over de gevraagde kennis én kun je op korte termijn voor Cultuurkwadraat aan de slag? Neem dan snel contact met ons op. Dat kan tot en met 22 december 2022. Tijdens een online gesprek informeren we je dan uitgebreider en bespreken we jouw en onze mogelijkheden.

 

Contact

Leo Adriaanse, directeur-bestuurder:

l.adriaanse@cultuurkwadraat.nl | 06 519 908 82 | www.cultuurkwadraat.nl

 

Download

De vacature vind je hier in pdf.

Naar nieuwsoverzicht