Op pad: vraag De Cultuurbus aan

Ga je met je leerlingen op bezoek bij een culturele instelling? Gedurende drie periodes per schooljaar kan je bij ons een aanvraag doen voor De Cultuurbus. De minimale doorlooptijd van een aanvraag is 14 dagen na het sluiten van de aanvraagperiode. Ons streven is scholen binnen 21 dagen na de aanmeldperiode per e-mail te laten weten of hun aanvraag voor een bus wordt toegekend of niet.

Let op!

  • Er is veel belangstelling voor De Cultuurbus. Een aanvraag voor een busrit is pas definitief bevestigd als je een bevestiging hebt ontvangen. Het kan voorkomen dat er meer aanvragen voor busritten zijn dan budget en dat jouw aanvraag voor een bus daarom niet gehonoreerd kan worden. 
  • Als je via Cultuurkwadraat een bus aanvraagt, regelt Cultuurkwadraat alleen het busvervoer. Het bezoek aan de culturele instelling dient zelf geboekt te worden. Het is pas mogelijk een bus aan te vragen als het cultuurbezoek is ingepland.
  • De Cultuurbus vertrekt op zijn vroegst om 9.00 uur vanaf de school. Houd hier rekening mee bij het maken van afspraken met de culturele instelling.
  • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
  • Aanvragen die aan de algemene voorwaarden en uitgangspunten voldoen worden gehonoreerd totdat het regioplafond is bereikt. Is er minder vraag in een regio, dan wordt het overgebleven budget ingezet voor aanvragen uit andere regio’s.

Reservering Cultuurbus

DE AANVRAAGPERIODE VAN JUNI 2024 VOOR HET NIEUWE SCHOOLJAAR IS TOT NADER ORDE UITGESTELD


Veelgestelde vragen

We hebben de belangrijkste veelgestelde vragen over de regeling Busvervoer Cultuurbezoek voor je verzameld.

Contact

Ben je geïnteresseerd in Cultuurkwadraat of wil je meer weten? We vertellen je graag meer over de ondersteuning van kunst & cultuur Zeeland!

Meld je aan als bestemming

Om toegevoegd te worden aan de lijst van bestemmingen voor cultuurbezoek vragen we culturele instellingen een aanmeldformulier in te vullen.