Subsidie voor amateurkunst project ‘Generatie Cultuurhuis’

21 dec 2023 — Mooi nieuws! Het Fonds voor Cultuurparticipatie verleent Cultuurkwadraat subsidie voor de uitvoering van het projectplan ‘Generatie Cultuurhuis’ in het kader van de regeling Pilot Nationaal Akkoord Amateurkunst.

cultuurkwadraat, amateurkunst, nationaal akkoord, fonds voor cultuurparticipatie, zeeland, kew, toonbeeld

Samen met Toonbeeld, KEW Cultuurparticipatie en het Middelburgs Theater gaat Cultuurkwadraat zich inzetten voor de toekomst en versterking van de infrastructuur van het amateurkunstveld in Zeeland.

Culture hubs voor cultuurbeoefening door verschillende generaties
‘Het Generatiehuis’ bestaat uit uitwisselingen en workshops bij zogenaamde culture hubs, waar mensen uit verschillende generaties naar toe kunnen komen om aan cultuurbeoefening te doen. De culture hubs worden gerealiseerd in bestaande ruimtes door heel Zeeland, bijvoorbeeld in ruimten van maatschappelijke instellingen, kindcentra of zorginstellingen.

Beoordeling Fonds voor Cultuurparticipatie:

“Cultuurkwadraat kiest voor een concreet project om de ondersteuning voor de amateurkunstsector in Zeeland vorm te geven. Het opzetten van culturele hubs in bestaande ruimten van maatschappelijke instellingen is een sterke aanpak. De activiteiten worden vormgegeven met regionale cultuurcentra, KEW en Toonbeeld.”

Fundament voor ondersteuningsstructuur  
Aan de hand van dit project wil Cultuurkwadraat onderzoeken op welke wijze de Zeeuwse amateurkunstsector komende jaren het beste is geholpen en wordt een fundament gelegd voor een ondersteuningsstructuur. Maar het is tevens een project waarmee de amateurkunstsector in Zeeland binnen creatieve hubs in het maatschappelijk domein (scholen, wijkcentra, zorgcentra, e.d.) verschillende generaties samen cultuur kan laten maken en beleven. Het project loopt van 1 februari 2024 t/m 28 februari 2025.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa Sonnemans: t.sonnemans@cultuurkwadraat.nl

Naar nieuwsoverzicht