Informatiebijeenkomst post-hbo Vakspecialist Muziek

Wil je het muziekonderwijs op je school een boost geven? Kom dan vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst van de opleiding vakspecialist muziek op de HZ University of Applied Sciences en hoor hoe dit in één jaar voor een enthousiaste leerkracht met interesse in het verzorgen van muziekonderwijs mogelijk is en kijk of dit is wat jij wil.

Korte informatie over de opleiding:

Duur: 1 studiejaar

Aantal bijeenkomsten: 15

Cursusdag: dinsdagen van 16.30-20.00 uur

Inhoud: praktisch, gericht op het organiseren van muziekonderwijs in het basisonderwijs in onder-. midden- en bovenbouw. We besteden aandacht aan  zingen, muziek maken, componeren en improviseren met kinderen, muziek lezen en noteren, luisteren naar muziek en bewegen op muziek. Alle activiteiten zijn gericht op uitvoering met kinderen. Je leert de juiste didactieken toepassen, leiding geven aan de activiteiten en kwaliteit van het resultaat verbeteren. Ook is er aandacht voor het stimuleren van muziek- en cultuuronderwijs op je eigen school.

Voor wie: elke leerkracht die enthousiast is in het organiseren van muziekonderwijs. Zangkwaliteiten bij aanvang: gemiddeld. Je moet een lied op de goede toonhoogte in de maat voor kunnen zingen voor een klas. Het is niet verplicht bij aanvang noten te kunnen lezen of een instrument te kunnen bespelen. Er nemen leerkrachten met verschillende ervaringen en van verschillende leeftijden deel.

Kosten: €1950,- of €950,- (met subsidie) 

Scholen die deelnemen aan de Proeftuin Muziekeducatie of vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit het muziekonderwijs willen verduurzamen, kunnen 50% van de opleidingskosten vanuit de Proeftuin Muziekeducatie vergoed krijgen. Ook scholenkoepels in Zeeland kunnen middels deze opleiding een vakspecialist muziek voor hun gezamenlijke scholen laten opleiden. Voor de bijdrage van € 1.000 kan bij Cultuurkwadraat een aanvraag worden ingediend. Neem hiervoor contact op met Tessa Sonnemans: t.sonnemans@cultuurkwadraat.nl​​​​​​​

Meld je vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op 8 juni

Meld je aan door een mail te sturen naar: vakspecialistmuziek@hz.nl

Via de volgende TEAMS link kan je deelnemen aan de informatiebijeenkomst.

Meer informatie: https://hz.nl/opleidingen/vakspecialist-muziek-  https://netwerkmuziekdocentenpabo.nl/vakspecialist-muziek/

of bekijk de flyer: post-hbo Vakspecialist Muziek

vakspecialist muziek, HZ University of Applied Sciences, Cultuurkwadraat, Cultuureducatie, Zeeland

Specificaties

Datum
Tijd
16:00-16:45
Locatie
Online via Teams - zie link in tekst