Grote Kerk Veere

De Grote Kerk Veere is vanaf de zomer 2020 het nieuwe cultuurpodium en festivalhuis voor Zeeland, het is dé plek waar je de rijke geschiedenis en bijzondere verhalen van de kerk, Veere en Zeeland op interactieve wijze ervaart middels de spannende experience in de kerk en toren.

Beleef in de Grote Kerk Veere de geschiedenis van inspiratiezoekers in Veere; van avonturiers en waaghalzen met geluk en met pech. Betreedt het hoogste gedeelte van de toren en geniet van een spectaculair uitzicht over Veere, het Veerse Meer en Walcheren. 

 

Erfgoededucatie speelt vandaag de dag een belangrijke rol binnen de beleving van en het leren over de geschiedenis en cultuur. Het is belangrijk omdat het  leerlingen leert omgaan met informatie uit het verleden, hen stimuleert een onderzoekende houding aan te nemen en hen anders laat kijken naar het heden. 500 jaar geschiedenis van de plek en Veere is te ervaren in de kerk, maar de combinatie met slimme gesprekken hierover en het in aanraking komen met de verhalen maakt dat de geschiedenis echt gaat leven.

Grote Kerk Veere 2

Specificaties

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO 1
VMBO 2
VMBO 3
VMBO 4
HAVO / VWO 1
HAVO / VWO 2
HAVO / VWO 3
Instelling
Historische locatie
Podium
Competentie
Creërend vermogen
Onderzoekend vermogen
Reflectief vermogen

Contactinfo

Josje Stoel
educatie@grotekerkveere.nl
Oudestraat 26
4351 AV
Veere

51.5470037, 3.6676583

Reservering Cultuurbus

Reserveren van de Cultuurbus is vanaf 1 juni 2022 om 12.00 uur weer mogelijk.