Museum de Burghse Schoole

De naam Burgh-Haamstede is te danken aan de tijd van het de Vikingen. In het cultuur historisch museum De Burghse Schoole kun je er van alles over te weten komen. Je kunt er archeologische vondsten bekijken, zien hoe de mensen toen leefden, hoe ze zichzelf verdedigden en er liggen zelfs spullen die de Vikingen vergeten zijn mee terug te nemen!

Het museum is gevestigd in het oude schoolgebouw van Burgh-Haamstede uit 1845. In dat gebouw zijn vele generaties Burghenaren naar school geweest. Het klaslokaal is nog helemaal authentiek anno 1920. Er zijn heel veel spullen te bekijken uit de tijd van toen. Leitjes, knikkers, tollen, telramen, een griffel en de plak! Museum De Burghse Schoole heeft ook nog een derde expositie lokaal waarin wisselende tentoonstellingen te zien zijn. 

Educatief programma

Museum de Burghse Schoole biedt museumlessen aan op maat. De leerlingen krijgen les van een onderwijzer in de tijd rond 1920. Wat gebruikten de kinderen toen op school? Werd er op een andere manier lesgegeven dan nu? Waarom wordt dit nu anders gedaan? Door de les zelf te ondergaan, ervaren de leerlingen zelf dat vroeger dingen anders waren dan nu. ijzer in de tijd rond 1920. Wat gebruikten de kinderen toen op school? Werd er op een andere manier lesgegeven dan nu? 
de_cultuurbus_bestemming_cultuurkwadraat_burghse_schoole_cultuureducatie_zeeland_

Specificaties

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO 1
VMBO 2
VMBO 3
VMBO 4
HAVO / VWO 1
HAVO / VWO 2
HAVO / VWO 3
Instelling
Museum
Competentie
Onderzoekend vermogen
Reflectief vermogen

Contactinfo

Anne van Hekke
0610312835
info@burghseschoole.nl
Kerkstraat 3
4328 LH
Burgh-Haamstede

51.6916709, 3.735134

Reservering Cultuurbus

Reserveren van de Cultuurbus is vanaf 1 januari 2023 om 12.00 uur weer mogelijk.