ZB| Bibliotheek Vlissingen

ZB| Bibliotheek Vlissingen is een vestiging van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De Bibliotheek in Vlissingen is gehuisvest in het gebouw CineCityXL, samen met bioscoop CineCity, Theater CCXL, CineCafé Vlissingen en CTV Zeeland. Cultuur, ontmoeting en beleving zijn speerpunten van deze unieke Bibliotheek.

Inrichting

Het thema ‘boek en film’ staat centraal bij de aankleding van de Bibliotheek. De maritieme hoek is gebaseerd op de Vlissingse zeeheld Michiel de Ruyter. Hier kunnen bezoekers aan de leestafel tijdschriften en kranten doorbladeren. In de jeugdhoek voor de allerkleinsten valt veel te ontdekken.De oudere jeugd kan zich in een echte Griezelbus terugtrekken. Het internetcafé en de Taalhuisruimte zijn geïnspireerd op Duizend-en-een-nacht.

In het aangrenzende CineCafé ontmoeten bezoekers elkaar. De koffiebar grenst direct aan de Bibliotheek. Een boekje of tijdschrift lezen doe je in het café. Een consumptie is overigens niet verplicht.

Service-uren

ZB| Bibliotheek Vlissingen heeft ruime openingstijden; iedere dag van 10.00 – 22.00 uur. Deze bestaan voor een deel uit zelfbedieningsuren. Leden kunnen zelf inleveren, uitzoeken en meenemen. Tijdens service-uren is er bibliotheekpersoneel aanwezig voor hulp en advies. Het internetcafé en de reserveringskast zijn alleen geopend tijdens service-uren.

De collectie van ZB| Bibliotheek Vlissingen bestaat uit circa 15.000 boeken, dvd’s en diverse tijdschriften en kranten. Bibliotheekleden kunnen ook e-books lenen via de landelijke online Bibliotheek. Omdat ZB| Bibliotheek Vlissingen deel uitmaakt van het Zeeuws Bibliotheeknetwerk kunnen leden gratis boeken en andere materialen aanvragen bij andere bibliotheken in Zeeland. Deze worden kosteloos bezorgd bij een vestiging naar keuze.

Verder kan men in deze Bibliotheek terecht voor inspirerende activiteiten, een internetcafé, gratis WiFi, computercursussen, het Taalhuisloket, Boekstart voor baby’s, kopiëren, printen en er zijn diverse studieplekken. Tot slot zet de Bibliotheek zich in voor voorlezen thuis door het toepassen van het project de VoorleesExpress in Vlissingen

De Cultuurbus

Inzet van De Cultuurbus is in overleg mogelijk bij specifieke activiteiten/evenementen. Je kan hiervoor contact opnemen met de contactpersoon. 

de_zb_bibliotheek_vlissingen_cultuurkwadraat_cultuureducatie_de_cultuurbus

Specificaties

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO 1
VMBO 2
VMBO 3
VMBO 4
HAVO / VWO 1
HAVO / VWO 2
HAVO / VWO 3
Instelling
Bibliotheek
Thema
Kinderboekenweek
Competentie
Creërend vermogen
Onderzoekend vermogen
Reflectief vermogen

Contactinfo

Karien Krijt
0118 654122
kkrijt@dezb.nl
Spuikomweg 7
4381 LZ
Vlissingen
Maandag: 10.00 - 17.30 uur
Dinsdag: 10.00 - 17.30 uur
Woensdag: 10.00 - 17.30 uur
Donderdag: 10.00 - 17.30 uur
Vrijdag: 10.00 - 17.30 uur

51.4445056, 3.5691295

Reservering Cultuurbus

Reserveren van de Cultuurbus is vanaf 1 januari 2023 om 12.00 uur weer mogelijk.