Art Based Learning

Hoe kun je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een persoonlijke manier kunst laten ervaren? Hoe zorg je ervoor dat ze leren van kunst in plaats van over kunst? Mogelijk heb je zelf behoefte aan creatieve verdieping en verbreding.

Werk je als educatief medewerker bij een culturele instelling, pedagogisch medewerker, coach of activiteitenbegeleider? Of werk je als leerkracht, CKV-docent of (interne)cultuurcoördinator in het basis- of voortgezet onderwijs? Meld je dan aan voor de tweedaagse training Art Based Learning i.s.m. CultuurCollege, ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters, lector aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten.

Locatie: CBK, Middelburg.

Inschrijven: via het aanmeldformulier onderaan de pagina.

art based learning, Cultuurkwadraat

Specificaties

Doelgroep
Cultuurprofessionals
Icc'ers
Schoolteam/Leerkrachten
Trainer
Famke Sinninghe Damsté
Categorie
Training
Data
nog niet bekend
Prijs
Training wordt aangeboden vanuit CmK

Programma

In deze training van 2 dagdelen van 6 uur maak je kennis maken met de 4 fasen van Art Based Learning. Deze unieke kunst-kijk methodiek is ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters, lector kunsteducatie van de ArtEZ Hogeschool van de Kunsten. Doel is om de deelnemers te laten ervaren wat het effect is van Art Based Learning. De centrale vraag van de methodiek is: wat kun je leren van kunst in plaats van over kunst? De training wordt gegeven door Famke Sinninghe Damsté.

Voor wie?

  • Art Based Learning als methode voor het ervaren van kunst voor iedereen die werkzaam is op het gebied van (kunst- en cultuur-)educatie, welzijnswerk, coaching etc.
  • Art Based Learning als aanjager van creatieve processen, artistiek onderzoek en persoonlijke groei in onderwijs, informele kunsteducatie, naschoolse opvang, jongeren- en ouderenwerk, persoonlijke coaching etc.
  • Art Based Learning als verbindende en verdiepende factor tijdens museumexcursies, werkweken, kunstreizen, studiedagen, participatieprojecten, coachingstrajecten, teambuilding etc.

Inschrijven: via onderstaand aanmeldformulier.

Accreditatie
Goed om te weten: deze training is gevalideerd door het Registerleraar met 20 registeruren. 

Tevens bieden we ook het handboek Art Based Learning van Jeroen Lutters aan

Afbeelding
Jeroen Lutters, Cultuurkwadraat, Zeeland, Cultuureducatie

 

 

 

 

 

 

 

Art Based Learning laat je even stilstaan bij de drukte van alledag en naar binnen kijken. Het is inspirerend om ervaringen met vakgenoten te kunnen delen en ideeën op te doen voor toepassingen in het onderwijs en museumeducatie. - cursist januari 2018