Gedeputeerde reist mee met De Cultuurbus

20 jan 2020 — Hij heeft de afgelopen tijd al heel wat leerlingen vervoerd, donderdag 16 januari was het officiële startmoment voor De Cultuurbus. Gedeputeerde Anita Pijpelink pakte de bus en reisde met OBS De Vliete mee van Wissenkerke naar het vernieuwde bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

Anita Pijpelink mee met De Cultuurbus

De gedeputeerde en Cultuurkwadraat hopen dat er meer scholen gebruik gaan maken van De Cultuurbus. De Vliete is fan: "Het is veel makkelijker dan wanneer je ouders moet gaan inhuren om te gaan rijden en het openbaar vervoer is te veel gedoe", zegt Michiel Gude, meester van groep 7 en 8. Ook de 10-jarige Mirte Dourleijn ziet er de voordelen van in. "Je kan er wel op de fiets naartoe, maar dat is nogal ver. Dit is een stuk beter", vertelt Dourleijn. (Bron: Omroep Zeeland).

Pak ook de bus

Met De Cultuurbus reizen leerlingen gratis naar musea, theaters en concerten in Zeeland (en met flinke korting daarbuiten). Je kunt de bus aanvragen voor cultuurbezoek met de basisschool, onderbouw vo en alle klassen vmbo. De tweede aanvraagperiode van dit schooljaar is nog geopend t/m 31 januari 2020. Vraag hier aan

Naar nieuwsoverzicht