Cultuureducatie - NPO - Zeeuwse Waaier

13 jul 2021 — Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een programma van de rijksoverheid dat scholen helpt leervertragingen door corona in te halen. De scholen maken daarom op dit moment plannen hoe ze hun budget gaan inzetten. Natuurlijk kan cultuureducatie hierin ook een rol spelen.

zeeuwse_waaier_cultuureducatie

Eén van de doelgebieden in het NPO is namelijk 'sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van de leerling'. Hiervoor kunnen kunst- en cultuuractiviteiten / cultuurprofessionals / kunstvakdocenten uitstekend voor worden ingezet.  Het Zeeuwse onderwijs heeft, samen met partners de Zeeuwse waaier ontwikkeld. Daarop staan alle interventies waaruit scholen kunnen kiezen. Ook het aanbod van de regionale centra voor cultuureducatie is hierin opgenomen. Kijk voor alle interventies op de website en gebruik de zoekfilters die aansluiten bij de behoefte van jouw school. De Zeeuwse waaier is nog in de opstartfase. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld.

Het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) heeft een aantal documenten gepubliceerd waarin het NPO wordt toegelicht, zoals deze handreiking over de rol van cultuureducatie in het NPO, deze folder over het belang van cultuuronderwijs en deze folder over het belang van cultuuronderwijs.

 

Vragen, advies of ondersteuning?
We helpen je graag bij het vormgeven van een programma met interventies die aansluiten bij de behoefte van jouw school! Neem hiervoor contact op met de adviseur bij jou in de regio

Zeeuwse waaier