Gratis en eenvoudig aan de slag met film in de klas!

6 sep 2022 — Bewegend beeld is alom tegenwoordig in onze samenleving; van TikTok tot bioscoopfilm. We communiceren met elkaar in beelden en maken continu beelden van de wereld om ons heen. Kinderen en jongeren groeien op in deze wereld vol visuele prikkels. Het is daarom noodzakelijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken.

Filmwaaier

In samenwerking met Film by the Sea en Filmhub Zuid, kun je bij Cultuurkwadraat terecht voor filmeducatie. Filmconsulent Melissa Vos adviseert, verbindt en inspireert scholen, filmtheaters, filmmakers, aanbieders, filmdocenten en cultuurbemiddelaars op het gebied van filmeducatie.

Zo gaan vanaf maandag 12 september leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs weer genieten van filmvertoningen uit het educatieprogramma tijdens Film by the Sea, verspreid over Zeeland en net erbuiten! Leerkrachten kunnen filmeducatie in de klas verdiepen door een basistraining voor leraren te volgen of advies op maat te vragen bij de filmconsulent. Ook is er veel gratis lesmateriaal online te vinden. Wil je direct aan de slag in de klas? Ga aan de slag met de Film Wijze Waaier. De waaier bevat laagdrempelige filmopdrachten voor groep 1 t/m 8 die je direct in de klas kunt inzetten. Vraag er gratis een aan via filmeducatie@cultuurkwadraat.nl!

 

Wil je graag advies hoe je film kunt inzetten in de klas, wij helpen je graag verder. Meer informatie vind je hier

Naar nieuwsoverzicht