Reizen in de Tijd door Zeeland: oproep nieuwe deelnemers

4 apr 2023 — Erfgoed Zeeland en Cultuurkwadraat hebben in het project Reizen in de Tijd door Zeeland ruimte voor meer bezoeklessen! Dat betekent dat basisscholen en erfgoedinstellingen zich weer kunnen aanmelden om mee te doen.

Reizen in de Tijd door Zeeland cultuureducatie

Oproep aan basisscholen

Doorlopende leerlijn

Ben je icc'er, leerkracht of directeur van een basisschool en wil je duurzame erfgoededucatie in de lesstof verwerken? Dan ben je bij Reizen in de Tijd door Zeeland aan het goede adres. In dit project ontwikkel je samen met een museum en een ontwikkelaar van educatief materiaal een bezoekles. Zo draag je bij aan een doorlopende leerlijn voor erfgoededucatie in Zeeland.

21st century skills

Aan meedoen met Reizen in de Tijd door Zeeland zijn allerlei voordelen verbonden: zo integreer je Zeeuws erfgoed in je lessen - zowel in de klas als op locatie in een erfgoedinstelling. De bezoeklessen die je in co-creatie met een museum ontwikkelt, zijn interactief en spreken 21st century skills aan. Een bezoekles is veel meer dan een rondleiding!

Goed om te weten

Er is ruimte voor zes nieuwe basisscholen. Die verdelen we over de Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Uit elke regio kunnen twee scholen meedoen. Deelnemende scholen ontvangen een tegemoetkoming en krijgen deskundigheidsbevordering aangeboden.

Aanmelden

Wil je met jouw school deelnemen? Neem contact op met Tessa Sonnemans van Cultuurkwadraat of neem contact op met het cultuureducatiebureau in jouw regio: KCE Oosterschelderegio, CEZVL of KEW.

Afbeelding
oproep erfgoedinstellingen Reizen in de Tijd door Zeeland

Oproep aan erfgoedinstellingen

Vergroot je bereik

Ben je educatief medewerker of directeur van een erfgoedinstelling en kun je hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een educatieprogramma? Meld je aan voor Reizen in de Tijd door Zeeland. In samenwerking met een basisschool en een ontwikkelaar van educatief materiaal maak je een bezoekles. Met die bezoekles kun je, zodra die op de landelijke website van Reizen in de Tijd staat, meer basisscholen bereiken.

Professionalisering

Meedoen aan Reizen in de Tijd door Zeeland betekent: je inzetten voor een (nog) professioneler educatieprogramma. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen engageren met de collectie? Door als medewerker of museumvrijwilliger mee toe doen aan de training Van Rondleiden tot Begeleiden, krijg je de tools om dat voor elkaar te krijgen. Samen met andere Zeeuwse musea die zijn aangesloten bij Reizen in de Tijd door Zeeland vorm je een netwerk waarin je kennis en inspiratie kunt delen.

Goed om te weten

Er is ruimte voor zes nieuwe erfgoedinstellingen. Die verdelen we over de Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Uit elke regio kunnen twee instellingen meedoen. Met 'erfgoedinstelling' denken we niet alleen musea: juist ook andere instellingen, organisaties en onderwerpen komen in aanmerking. Denk aan forten of erfgoed in het landschap. Bij de selectie van nieuwe deelnemers letten we op de thematische spreiding. Deelnemende erfgoedinstellingen ontvangen een tegemoetkoming en krijgen deskundigheidsbevordering aangeboden.

Aanmelden

Wil je met jouw erfgoedinstelling deelnemen? Neem contact op met Danielle Otten van Erfgoed Zeeland.

Naar nieuwsoverzicht