Masterclass Fondsenwerving

25 sep 2024 — Op donderdag 17 oktober 2024 organiseert Cultuurkwadraat in samenwerking met het ZCO een masterclass Fondsenwerving voor het culturele veld. Zowel grote als kleine culturele instellingen, maar ook (startende) makers, freelancers en andere geïnteresseerden zijn welkom om hun kennis over fondsenwerving te vergroten.

fund

Of je nu ervaring hebt met fondsenwerving of (nog) niet, de meeste mensen hebben er wel een beeld bij of een mening over. Wat is het voor jou? Is het ‘noodzakelijk kwaad’ of word je er enthousiast van? Wat ons betreft is fondsenwerving niet hetzelfde als geld vragen, maar is het een manier om verhalen uit te wisselen en van daaruit partijen te vinden die dezelfde doelen nastreven als jij. In deze masterclass gaan we uitwisselen hoe iedereen naar fondsenwerving kijkt, delen we de basisprincipes en praktijkvoorbeelden en zetten we de klokken gelijk over wat fondsenwerving kan betekenen voor jouw lokale stichting of initiatief. Na afloop van de masterclass weet je welke kansen fondsenwerving kan bieden om (meer) ambities te realiseren.

De masterclass wordt verzorgd door Nassau. Zij trainen organisaties, fondsenwervers en teams om nog beter in hun vak te worden of zich te specialiseren in een deelgebied van fondsenwerving. Nassau werkte o.a. voor Museum van Loon, Greenpeace, Artsen zonder Grenzen, Hivos, Westfries Museum, VluchtelingenWerk Nederland en Werelderfgoedcentrum Waddenzee. 

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 oktober van 12:30 - 16:00 uur in de Zeeuwse Bibliotheek (Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg). Na afloop is er een netwerkborrel waarin je ervaringen kunt delen en eventuele vragen kunt stellen. De masterclass wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland. Meld je gratis aan via het aanmeldformulier.

Naar nieuwsoverzicht