(Kunst) Kijken kun je leren muZEEum

Cultuurkwadraat biedt scholen en educatiemedewerkers teamtraining en coaching aan om te leren kijken naar kunst. De training is gebaseerd op Enquiry Based Learning.

Het vertrekpunt van de scholing is de handleiding (Kunst) Kijken kun je leren. Deze is, in opdracht van Cultuurkwadraat, ontwikkeld door beeldend kunstenaar Ollo Feenstra. De handleiding, die bestaat uit zes mappen die een kunsthistorische tijdlijn volgen, geeft leerkrachten en educatiemedewerkers houvast bij het verkennen van kunstwerken. De leerkracht of educatiemedewerker hoeft geen voorkennis van de werken te hebben, een open, nieuwsgierige houding die de leerlingen in staat stelt hun eigen mening te vormen en formuleren is genoeg.

In februari 2020 hebben de educatiemedewerkers van het muZEEum in het muZEEum zelf een training (Kunst) kijken kun je leren van Ollo Feenstra gehad.

Cultuurkwadraat, muZEEum

Specificaties

Doelgroep
Primair onderwijs
Voorgezet onderwijs
Culturele sector
Discipline
Beeldende kunst
Focus
Deskundigheidsbevordering
Vorm
Training
Adviseur
Tessa Sonnemans

Door de training ‘Kijken kun je leren in het muZEEum’ hebben we handvatten gekregen om interactieve rondleidingen te geven aan schoolgroepen. We merken dat leerlingen meer vragen gaan stellen, kritisch denken, communiceren en samenwerken. Hierdoor ontstaan er vaak mooie gesprekken bij kunstwerken en objecten.- Educatiemedewerker muZEEum

Cultuurkwadraat, muZEEum

Doelen en resultaten

  • Educatiemedewerkers en leerkrachten krijgen praktische tips en handvatten om met leerlingen kunstwerken te verkennen.
  • Educatiemedewerkers en leerkrachten leren leerlingen te helpen bij het vormen en formuleren van hun eigen mening.
  • Deelnemers maken zich de Enquiry Based Learning-methode eigen.
Kunst kijken kun je leren, Cultuurkwadraat

(Kunst) Kijken kun je leren: training en handleiding

Wil je ook met leerlingen aan de slag met kunst beschouwen en je leerlingen helpen om een eigen mening te vormen en formuleren over kunstwerken? Via de volgende link tref je meer informatie.

Meer informatie

Contactinfo

0118 41 49 28
info@cultuurkwadraat.nl
Kuiperspoort 12
4331 GS
Middelburg

Locatie